Lactatele expirate, preferatele nutriționistul Mihaela Bilic: „Confirm că le mănânc expirate și le cumpăr din frigiderul cu vânzare accelerată” De ce a luat medicul o astfel de decizie

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 06 iun 2024, 13:25

Lactatele expirate, preferatele nutriționistul Mihaela Bilic: „Confirm că le mănânc expirate” De ce a luat medicul o asemenea decizie

Sursa: Facebook Mihaela Bilic

Cunoscutul medic nutriționist, Mihaela Bilic, a stârnit un val de comentarii și aprecieri în mediul online după ce a dezvăluit într-o postare pe pagina sa de Facebook că obișnuiește să consume produse lactate expirate.

Dr. Bilic a afirmat că nu doar că nu aruncă lactatele după data de expirare, ci chiar le achiziționează din secțiunile de frigider cu preț redus și vânzare accelerată. Această abordare a fost bine primită de sute de oameni, care au confirmat că și ei consumă astfel de produse fără probleme.

Nutriționistul Mihaela Bilic consumă produse lactate expirate

Mihaela Bilic încurajează consumatorii să nu arunce lactatele  imediat după data de expirare, ci să le verifice gustul și mirosul.

Dacă produsul are un aspect și un miros normal, acesta poate fi consumat fără probleme, beneficiind în același timp de un aport crescut de probiotice.

Citește și: Cum sa iti imbunatatesti sanatatea- 5 suplimente pe care nu trebuie sa le ratezi

„În weekend a fost și ziua copilului și ziua internațională a laptelui. Și apropo de lactate, confirm că le mănânc expirate.

Ba mai mult, le cumpăr din frigiderul cu preț redus/vânzare accelerată. Așa arată frigiderul meu”
,
a scris nutriționistul Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Reacțiile internauților au fost neașteptate, aceștia fiind de acord cu medicul nutriționist. 

„Expirate nu înseamnă stricate, “best before” e forma în care își asumă răspunderea până la data respectivă,” „Si eu folosesc kefir, iaurt, brânza cu termen depășit

cu multe zile... Confirm că sunt la fel de gustoase,” sunt câteva dintre comentarii. 

De ce preferă Mihaela Bilic produsele expirate

Într-o postare mai veche, Mihaela Bilic a subliniat că iaurtul expirat nu trebuie aruncat, deoarece rămâne sigur pentru consum chiar și până la trei săptămâni după data de expirare. Principalul aspect care se schimbă este gustul, devenind mai acrișor pe măsură ce timpul trece.

Această fermentare continuă are, de fapt, un efect benefic asupra sănătății datorită creșterii numărului de colonii de lactobacili, care sunt probiotice benefice pentru organism.

Citește și: Brânza Feta, vedeta verii: reţete simple şi gustoase

„De dragul siguranței alimentare am ajuns să sterilizam excesiv mâncarea, acolo unde corpul nostru are nevoie de hrană vie și de bacterii benefice cu care să-și reîntregească flora intestinală.

Există mucegaiuri nobile, iar contactul cu bacteriile ne dezvoltă imunitatea. În plus produsele care fermentează și ajung să fie stricate sunt dovada că NU sunt ultra procesate și pline de conservanți”, susține medicul nutriționist, Mihaela Bilic.