Lămâia, fructul minune

Actualizat: 26 feb 2017, 13:06

V-aţi gîndit vreodată că lamîile au şi alte calităţi decît să vă lase gura apă?

Fie că le consumaţi sub formă de suc, la o cană de ceai sau în mîncare, îi faceţi mult mai mult bine corpului dumneavoastră decît aţi fi crezut. Pe lîngă bine-cunoscutele efecte anti-virale şi dietetice, lamiile au şi alte proprietăţi. Specialiştii spun că fructul galben este o adevărată mînă de aur pentru sănătate. Când vă simţi extenuaţi şi obosiţi, lămâia poate servi drept un veritabil energizant. Ea stimulează activitatea creierului şi sporeşte capacitatea de concentrare.

Pe lângă uncorp sănătos puteţi avea şi o piele strălucitoare. Lămâile conţin acid citric, care poate fi foarte eficace împotriva acneei. Medicii dermatologi spun că vitamina C  este vitală pentru un ten sănătos. Sucul de lămâie favorizează producţia de colagen, protejând astfel tenul de riduri. Specialiştii ne-au recomandat şi o reţetă cosmetică pe care o puteţi prepara chiar acasă: aplicaţi pe faţă un amestec făcut dintr-o linguriţă de zeamă de lămâie şi un albuş de ou bătut spumă timp de 15 minute.
Podoaba capilară are şi e anumai de câştigat. Dermatologii spun că lămâia conţine foarte multe substanţe hrănitoare, tocmai de aceea dă strălucire şi volum părului. Atenţie însă cum utilizaţi fructul. Nu aplicaţi lămâia direct pe păr, ci amestecaţi sucul cu apa în care vă clătiţi. Şi asta nu e tot. Medicii nutriţionişti spun că lămâile vă ajută să aveţi şi un corp sănătos. Nu trebuie să uitaţi că lămâia are şi un miros plăcut, aşa că puteţi păstra păstraţi coaja fructelor pentr a vă parfuma încăperile.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Calitățile pe care Adriana Bahmuțeanu le-a văzut în fostul ei soț, Silviu Prigoană. “Mă gândesc la ce viață frumoasă am fi putut să avem.”

 

Taguri: