"Starship", nava spațială a lui Elon Musk, SpaceX, nu merge ca pe roate: după explozia din timpul primului zbor de testare, acum există probleme cu cea mai mare rachetă din lume și în timpul celei de-a doua încercări. al doilea test al celui mai mare sistem de rachete construit vreodată în istoria călătoriilor spațiale a fost amânat de vineri pentru sâmbătă. O unitate de acționare a unei suprafețe de control- un așa-numit acționator al aripioarelor de grilă- trebuie încă înlocuită, a scris Elon Musk pe serviciul de mesagerie scurtă X, fostul Twitter, pe care îl deține.
Condițiile impuse de autoritatea de supraveghere înainte de a doua lansare
"Starship" a pornit prima dată la o lansare de test fără echipaj uman la mijlocul lunii aprilie- iar patru minute mai târziu a explodat și s-a dezintegrat.
Miliardarul Musk, a cărui companie SpaceX a dezvoltat și construit sistemul de rachete "Starship", nu a văzut însă acest lucru ca pe un eșec, ci ca pe o "lansare de test interesantă". Musk a subliniat întotdeauna că următoarea încercare cu un alt Starship ar trebui să urmeze cât mai curând posibil, dar, în urma unei anchete, Administrația Federală a Aviației din SUA (FAA) a cerut numeroase măsuri de îmbunătățire înainte ca următoarea lansare de testare să poată avea loc. SpaceX a anunțat acum că a implementat o serie de modificări. FAA a dat apoi undă verde. Compania "a îndeplinit acum toate criteriile necesare, în special în ceea ce privește siguranța, mediul și responsabilitatea financiară", a explicat autoritatea, însă ecologiștii se opun în continuare celei de-a doua încercări de lansare. "Ne temem că cea de-a doua lansare va provoca din nou daune semnificative asupra mediului", a declarat Jared Margolis, avocat al organizației de mediu Center for Biological Diversity.Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
"Starship" va duce astronauți pe Lună
"Starship"- formată din propulsorul "Super Heavy", lung de aproximativ 70 de metri, și din etajul superior de aproximativ 50 de metri, numit și "Starship"- este destinată să permită misiuni cu echipaj uman pe Lună și Marte. Sistemul este conceput astfel încât nava spațială și racheta să poată fi reutilizate după întoarcerea pe Pământ, iar sistemul, care are o lungime totală de aproximativ 120 de metri, ar trebui să poată transporta în viitor mult peste o sută de tone de marfă. NASA dorește să folosească "Starship" pentru a duce astronauți pe Lună. SpaceX speră să ajungă într-o zi pe Marte.
Citește și: Rusia vrea să interzică "mișcarea LGBTQ"
Citește și: Un simpatizant Hamas în cancelarie Germaniei?
Citește și: Scholz subliniază dreptul Israelului la autoapărare