Laptele crud, mai periculos de 100 de ori decat cel pasteurizat. Iata ce risti daca il bei asa!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 29 sep 2020, 04:25

Noul trend pentru mancarea proaspata, raw si neprocesata ar putea pune sanatatea oamenilor in pericol.

In aceasta categorie intra si laptele crud care ar putea avea efecte negative asupra sanatatii oamenilor, potrivit spuselor specialistilor.

Potrivit unui nou studiu, laptele crud ar fi de 100 de ori mai periculos decat cel pasteurizat. Insa, exista si aparatori ai acestui stil de viata in care laptele crud este un aliment de baza. Acestia sustin ca el contine mai multi anticorpi naturali, proteine si bacterii necesare organismului, spre deosebire de cel pasteurizat care elimina nuntrienti importanti precum acidul folic.



Studiul efectuat recent de cercetatori demonstreaza ca exista riscuri majore asupra sanatatii oamenilor daca acestia aleg sa consume lapte crud. S-a descoperit ca te poti infecta cu un anumit tip de microbi si chiar cu salmonela. Nu mai vorbim de bacteria E.coli care este printre cele mai periculoase.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Riscurile

consumului de lapte crud in loc de cel pasteurizat sunt foarte bine stabilite in termeni medicali si poate avea consecinte fatale asupra sanatii, dezvaluie Cissy Li, specialist in nutritie la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health. "Descurajam consumul de lapte crud, in special in randul populatiei vulnerabile precum batranii si copii care au un sistem imunitar scazut. La fel si in cazul femeilor gravide. Pasteurizarea implica procesul de incalzire a laptelui pentru a destruge microbii.
Dupa, el este sigilat ermetic pentru a preveni o noua contaminare."

 

Taguri: