Laptop sau calculator - care este mai bun

Author: Oana Picerea

Laptopuri sau calculatoare? Toată lumea a acordat 15 minute bune acestui gand, cel puțin o dată în viață! Este adevărat că activitățile de zi cu zi, în special pentru oamenii de afaceri sau studenți, nu pot fi realizate fără utilizarea unui computer și acum acestea sunt necesare pentru aproape orice firmă. Apoi, toți oamenii au o mulțime de întrebări despre cumpărarea unui computer și cu toții doresc să obțină cel mai de încredere sistem posibil.

Ce face ca un laptop să fie mai bun decât un calculator?

Portabilitatea (capacitatea de deplasare) - Mobilitatea unui laptop este unul dintre cele mai evidente argumente pentru a-l selecta în detrimentul unui calculator cu desktop. Pentru că sunt minuscule, le poți transporta pur și simplu oriunde dorești, spre deosebire de un calculator, care trebuie pus pe un desktop, după cum sugerează și numele, sau pe o suprafață dură, precum o masă. Laptopurile fac rutinele de lucru ale proprietarilor de companii și ale lucrătorilor mai eficiente și mai convenabile, deoarece aceștia nu trebuie să stea la un birou pentru a-și îndeplini sarcinile. Aceștia pot chiar finaliza sarcina în timp ce se relaxează pe plajă sau de oriunde se simt cel mai în largul lor, datorită mobilității sale.

Spațiul pe care îl ocupă - Un laptop HP de la Altex.ro este mai subțire, mai ușor și mai mic decât computerele cu desktop. Drept urmare, îl poți folosi oriunde: pe canapea, la masa de sufragerie sau în pat. Acest avantaj al unui laptop față de un computer cu desktop este util dacă locuiești într-un apartament mic, cu o cameră limitată. Un laptop poate fi purtat într-o geantă, iar dacă ești un călător care dorește să lucreze de la distanță pentru o companie și să termine niște sarcini în weekend, laptopurile sunt opțiunea ideală pentru astfel de lucruri.

Tastatură ușor de utilizat - Odată ce vine vorba de laptopuri sau desktop-uri, distincția principală este în ceea ce privește dimensiunea. Tastatura laptopurilor este încorporată în corpul principal. Ca rezultat, tastarea pe tastatura unui laptop este mai ușoară și mai rapidă decât tastarea pe o tastatură de pe desktop.

Valoare de revanzare bună - Dacă ești genul de om care se plictisește rapid de lucruri, acest punct ar putea fi util în timp ce te cerți cu utilizatorii de desktop în legătură cu motivul pentru care laptopurile sunt superioare desktop-urilor. Laptopurile au o valoare de revânzare mai mare decât computerele cu desktop, deoarece sunt transportabile și utilizate pe scară largă în prezent. Unul dintre numeroasele motive pentru care un laptop are o valoare de revânzare mai mare decât computerele este că studenții și angajații îpot să-l poarte, pur și simplu, în ruscac.

Bateria laptopului - Mulți oameni aleg laptopurile deoarece includ o baterie ca rezervă, care este utilă mai ales în regiunile în care energia nu este întotdeauna accesibilă. Datorită bateriei sale de lungă durată, nu va trebui să faci față încurcăturilor de fire, ceea ce poate fi o durere pentru unii. Tot ce trebuie să faci este să încarci bateria cu un singur cablu, iar dispozitivul tău este pregătit să funcționeze. Această caracteristică crește atractivitatea laptopurilor și le face mai ușor de utilizat prin natura lor.

Preț - Atunci când vine vorba de achiziționarea unui laptop, mulți oameni se întreabă dacă laptopurile sunt mai scumpe decât desktopurile. Au trecut vremurile în care deținerea unui laptop era văzută ca un articol de lux doar pentru cei bogați, iar acesta era unul dintre motivele principale pentru care oamenii alegeau să folosească un computer cu desktop. Costurile laptopurilor au scăzut dramatic în deceniul precedent, ca urmare a creșterii cererii, iar mai multe firme au făcut ca echipamentele costisitoare să fie ieftine, pentru a-și menține monopolul pe piață. Există mai multe alternative disponibile pe piață, pentru cei care doresc să cumpere un laptop cu un buget restrâns, în special pentru persoanele care nu sunt foarte preocupate de specificații și pur și simplu doresc ceva care să funcționeze cu software-ul existent.

 

Așadar, un laptop poate prezenta o serie de avantaje notabile, pe care un calculator cu desktop nu le-ar putea avea. Drept urmare, cererea pentru laptopuri a crescut foarte mult în ultimii ani, mai ales datorită ușurinței de transportare a acestora.

 

Sursa foto: unsplash.com

 


O nouă ediție incendiară a emisiunii ”Casa iubirii”. Mâine, 9 septembrie, se încing spiritele între Gagea și Julia, în timp ce Antoni va explica pozele în care apare alături de o tânără misterioasă.