Foi de lasagna 500 g
Sos bolognese 2 kg
Mozzarella 300 g
Sos bechamel 1 L
Ingrediente pentru sosul bolognese
Carne tocata vaca 1,5 kg
Morcovi 300 g
Ceapa 300 g
Telina 300 g
Ulei 200 ml
Vin rosu 400 ml
Supa de legume/ vaca 1 L
Sare
Piper
Foi de dafin
Oregano
Pasta tomate 200 g
Rosii decojite in bulion 700 g
Usturoi 60 g
Ingrediente pentru sosul bechamel
Lapte 1l
Unt 100 g
Faina
Nucsoara
Sare
Piper
Mod de preparare
* Se curata legumele si se dau la masina de tocat
* Intr-o tigaie se caleste carnea tocata la foc iute, apoi se adauga legumele
* Se fierbe pana scade sucul lasat de carne si legume
* Apoi se stinge cu vin rosu, supa de legume/ vaca, se adauga foi dafin, oregano, pasta de tomate si rosiile decojite
* Se fierbe 45-50 minute si se condimenteaza
* Se pregateste sosul bechamel astfel:
* Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga
* Se stinge cu lapte si se amesteca continuu pentru a nu forma cocoloase
* Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara
* Se incinge cuptorul la 220 grade
* Intr-o tava tapetata cu unt se pune un strat din sosul bolognese, sosul bechamel, foi de lasagna se repeta aceeasi ordine de 4-5 ori, iar la final se pune mozzarella rasa si se introduce in cuptor pentru 20-25 minute
* Inainte de servire se lasa sa stea 4-5 minute