Ingrediente
Pt sosul Bolognese:
500 g carne tocata de vita
500 g rosii taiate in conserva
250 g passata de rosii
3 linguri ulei de masline
1 ceapa mare sau 2 mici
1 morcov
2 catei de usturoi
Piper
Sare
Busuioc uscat
Pt sosul Bechamel:
8 linguri de unt
8 linguri faina
Nucsoara
2 linguri parmezan ras
1l lapte
1 pachet foi de lasagna
Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii
Mod
de preparare
Preparati sosurile Bechamel si Bolognese.
Ungeti tava, turnati un strat gros de Bechamel, un strat gros de Bolognese si puneti primul strat de foi de lasagne. Continuati asezarea pe straturi. Peste fiecare strat, se presarati mozzarella rasa. Deasupra turnati sos Bechamel si cateva bucati de unt, apoi acoperiti tava cu folie de aluminiu. Puneti la cuptor la 180C timp de 20 de min, dupa care indepartati folia si mai lasati la cuptor 10 min.
Sos Bechamel
Puneti untul la incins si presarati faina. Stingeti cu lapte, putin cate putin si se amestecati continuu.Condimentati cu sare, piper si nucsoara. Deasupra, presarati parmezan.
Sos Bolognese
Prajiti ceapa, morcovul si usturoiul in uleiul de masline. Adaugati carnea tocata, lasati la prajit, apoi adaugati rosiile. Adaugati doua polonice de apa sau supa de legume si se lasati pe foc timp de 45 min. Condimenteaza dupa gust cu sare, piper si busuioc.