Lasagna de dovlecei cu vinete

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 03:12

Cost estimativ: 40 lei pentru 6-8 persoane

 

Lasagna de dovlecei cu vinete (fara faina)
Cost estimativ: 40 lei pentru 6-8 persoane
Ingrediente
4-5 dovlecei
2 vinete
500 g carne tocata de manzat
O ceapa
Un catel de usturoi
O lingura de ulei masline
O conserva rosii
Un pahar de vin (optional)
Sare, piper, zeama de lamaie, oregano, scortisoara, nucsoara
Dafin, cimbru
150 g mozzarella
Mod de preparare
Dovleceii si vinetele se taie felii subtiri, se
asezoneaza bine, apoi se lasa sa se scurga excesul de apa.
Pe tigaia incinsa sau chiar pe gratar, se frig putin vinetele si dovleceii, pana cand devin usor aurii.
Se caleste ceapa cu usturoiul, intr-o lingura de ulei de masline, impreuna cu dafin si cimbru, iar cand au prins putina culoare se scot.
In acelasi vas, se caleste carnea tocata pana cand capata putina culoare.
Cand aceasta este gata, se adauga ceapa, condimentele, se asezoneaza din plin, se stinge cu sucul de rosii si vin rosu, apoi se lasa sa scada putin pana cand se patrunde carnea.
Se tapeteaza fundul unui vas cu fasii de dovlecei, se toarna un strat de umplutura, apoi se acopera cu un rand de vinete si tot asa pana cand se termina compozitia.
Deasupra, se rade mozzarella si se da la cuptor la 180 grade, timp de 30-35 minute.

Ingrediente

4-5 dovlecei
2 vinete
500 g carne tocata de manzat
O ceapa
Un catel de usturoi
O lingura de ulei masline
O conserva rosii
Un pahar de vin (optional)
Sare, piper, zeama de lamaie, oregano, scortisoara, nucsoara
Dafin, cimbru
150 g mozzarella

Mod de preparare

Dovleceii si vinetele se taie felii subtiri, se asezoneaza bine, apoi se lasa sa se scurga excesul de apa.


Pe tigaia incinsa sau chiar pe gratar, se frig putin vinetele si dovleceii, pana cand devin usor aurii.
Se caleste ceapa cu usturoiul, intr-o lingura de ulei de masline, impreuna cu dafin si cimbru, iar cand au prins putina culoare se scot.
In acelasi vas, se caleste carnea tocata pana cand capata putina culoare.
Cand aceasta este gata, se adauga ceapa, condimentele, se asezoneaza din plin, se stinge cu sucul de rosii si vin rosu, apoi se lasa sa scada putin pana cand se patrunde carnea. 

Se tapeteaza fundul unui vas cu fasii de dovlecei, se toarna un strat de umplutura, apoi se acopera cu un rand de vinete si tot asa pana cand se termina compozitia.
Deasupra, se rade mozzarella si se da la cuptor la 180 grade, timp de 30-35 minute.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.