Ingrediente
4-5 dovlecei
500 g carne tocata de manzat
O ceapa
Un catel de usturoi
O lingura de ulei masline
O conserva rosii
Un pahar de vin (optional)
Sare, piper, zeama de lamaie, oregano, scortisoara, nucsoara
Dafin,
150 g mozzarella
Mod de preparare
Dovleceii se taie felii subtiri, se asezoneaza bine, apoi se lasa sa se scurga excesul de apa.Se caleste ceapa cu usturoiul intr-o lingura de ulei de masline, impreuna cu dafin si cimbru, iar cand au prins putina culoare se scot.
In acelasi vas, se caleste carnea tocata pana cand capata putina culoare.
Cand aceasta este gata, se adauga ceapa condimentele, se asezoneaza din plin, se stinge cu sucul de rosii si eventual niste vin rosu (optional) si se lasa sa scada putin pana cand se patrunde carnea.
Se tapeteaza fundul unui vas cu fasii de dovlecei, se toarna un strat de umplutura, apoi se acopera cu un rand de dovlecei si tot asa pana cand se termina compozitia.
Deasupra, se rade mozzarella si se da la cuptor la 180 grade, timp de 30-35 minute.
Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii