Le fuge pamantul de sub picioare! Dupa ce ca sunt saraci lipiti, acum risca sa ramana si fara case sau sa moara in ele VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 02:13

Fiecare strop de ploaie aduce numai disperare in sufletele acestor oameni. Casele lor, inaltate odionioara la distanta de firul raului Ramna, sunt in pericol. De 8 ani de zile, de la marile inundatii, apa a ajuns sa le macine pana si pamantul de sub locuinte.

Ce vedeti in imagini este buza unui drum, singurul care ii leaga pe locuitorii din Gura Calitei de restul lumii. Framantat de ploi, a luat-o la vale, iar adancitura se apropie amenintator de gospodarii. Va vine sa credeti sau nu, in fiecare an casele de aici trec prin reparatii. Dar, exact ca-n balada mesterului Manole, orice se lucreaza ziua, noaptea se surpa.

 

Oamenii se tem ca se vor prapadi sub zidurile grele.

La cei 92 de ani, baba Tita e o mana de om. Jumatate de viata si-a petrecut-o in vaduvie, iar casa e tot ce i-a mai ramas. Chiar daca vede cum peretii se crapa zilnic, batrana nu vrea nici in ruptul capului sa plece. 

 

Noua case sunt afectate, iar trei dintre ele vor fi demolate.

 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire

Ganditi-va

cum e sa auziti, in miez de noapte, cum casa trosneste din toate incheieturile. Mai intai apar crapaturi fine, dar care, in putin timp ,se tranforma in gauri. De sus pana jos, oriunde intorci privirea, te apuca groaza. 

 

O solutie ar fi fost ridicarea unui baraj, spun oamenii, insa fonduri nu s-au gasit.  Macar acum, in al 12 lea ceas, autoritatile spera sa-i mute pana sa fie mult prea tarziu.

 

Pentru ceilalti, ale caror case vor ramane in picioare, se vor da materiale de constructii, cat sa mai carpeasca pe ici, pe colo.