LECTIE DE VIATA! Sufera de o boala ingrozitoare care ii transforma muschii in oase, insa nu se da batuta

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 31 aug 2021, 10:45

O femeie din Anglia sufera de boala rara care o transforma intr-o statuie vie.

Ashley Kurpiel, in varsta de 31 de ani, sufera de o boala ingrozitoare care lasat-o mutilata pe viata! Afectiunea se numeste fibrodisplazie osificanta progresiva si se manifesta prin intarirea sau osificarea tesuturilor moi. Pacientul se tranforma practic, treptat, intr-o statuie. Desi si-a pierdut o mana din cauza acestui sindrom, Ashley declara ca nu se va da batuta. Ii place viata si nu va renunta asa de usor la ea.

In lume, pe langa Ashley, mai exista inca 700 de astfel de cazuri inregistrate.

Boala ii lasa de cele mai multe ori pe pacienti imobilizati la pat, insa Ashley nici nu vrea sa auda de asa ceva. “ Boala m-a transformat intr-o persoana optimista cu o putere interioara incredibila. Sunt hotarata sa castig acaesta lupta. Daca vreau sa fac o activitate anume, atunci voi gasi modul potrivit conditiei mele. Nu stiu cata vreme ma voi mai putea deplasa, deci vreau sa incerc cat mai multe ”, a declarat Ashley Kurpiel.


Tanara practica surf si vrea sa incerce cat mai multe sporturi chiar si dintre cele extreme. Boala nu a impiedicat-o sa se casatoreasca, dar din pacate Ashley a divortat dupa trei ani de mariaj. Printre realizarile de suflet cu care se lauda, tanara enumara intalnirea cu Dalai Lama in 2007, liderul spiritual al tibetanilor.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

 

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.