LECTIE de VOINTA! Desi este imobilizat in scaunul cu rotile, a pornit de unul singur intr-o calatorie de 11.000 de kilometri VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 04 sep 2021, 07:05

In scaun cu rotile, 12 ore pe zi de mers, cu 20 de kilometri la ora.

Acestea sunt coordonatele de calatorie ale lui Vasile Stoica, omul care vrea sa arate lumii intregi ca totul e popsibil daca exista vointa. El  a pornit intr-un concediu mai putin obisnuit, spre cel mai   nordic punct al Europei.

 

Vasile Stoica are 43 de ani si s-a nascut cu parapareza spastica acuta, o boala care l-a condamnat pe viata in scaunul cu rotile.

 

A suferit nu mai putin de 13 interventii chirurgicale la ambele membre inferioare.

Din nefericire, medicii nu au reusit sa il puna pe picioare. Asta nu l-a impiedicat sa fie un om normal, cu vise si sperante.

 

Temerarul nostru  si-a calculat minutios si  bugetul. A stabilit ca un kilometru parcurs il costa un euro. In total a ajuns la 10 mii de euro, bani pe care i-a obtinut  din sponsorizari si de la autoritati locale.

 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

Daca

drumul nu i se pare atat de dificil, despartirea de familie si prieteni a fost insa foarte grea.

 

De 20 de ani, Vasile Stoica se face remarcat prin performante sportive. In 1993, barbatul a pornit la drum, spre Ungaria, in scaun cu rotile.

 

A parcurs 340 de kilometri in numai patru zile. Cea mai lunga expeditie a fost insa un tur al Pamantului de 36 de mii de kilometri, facut intr-un an.

 

Iar in 2001 a intrat in Cartea Recordurilor dupa ce a parcurs 124 de kilometri, in fotoliu rulant, in numai 24 de ore.