Lectura - o poartă spre cunoaștere

Author: Oana Iosif

Zi de zi luăm contact cu mii de informații. Unele sunt relevante, peste altele trecem cu vederea. Filtrarea cunoștințelor pe care le primim este un aspect important, ne ajută să deosebim și să diferențiem ce este prioritate pentru noi în viață și ce nu. Sunt atât de multe lucruri de descoperit în lume, încât niciodată nu vom reuși să le știm pe toate.

Însă, cu cât ne informăm mai mult, din surse cât mai sigure, cu atât vom putea înțelege mai multe. Orice scriere este moștenire, informație prețioasă despre ce a fost și de unde a pornit totul. Chiar din cărțile sfinte, din Biblii descoperim informații prețioase care ne ajută să ne dezvoltăm pe plan personal. Descoperiți în continuarea acestui articol motive pentru care lectura nu ar trebui să lipsească din viața nimănui.

Informația este putere

Înformația și cunoașterea sunt putere. Această putere ține de propria persoană. Poți evolua în viață cu ajutorul a ceea ce știi. La orice loc de muncă și în orice situație în viață poți ajunge pe trepte superioare datorită cunoștințelor generale. Cu siguranță fiecare persoană care citește va deveni o versiune mai bună a sa, tocmai datorită acestui fapt, că înțelege mai bine tot ce se întâmplă.

Scrierile religioase, la fel ca orice altă scriere, pot aduce avantaje majore pentru fiecare individ în parte care le citește. Asta pentru că cititul nu ar trebui să lipsească din viața numănui pentru că:

  • Dezvoltă imaginația

O persoană care are o imaginație dezvoltată nu se poate plictisi niciodată. Poate uneori ai nevoie să vezi lucrurile din altă perspectivă pentru a realiza că problemele pe care le ai ai o rezolvare simplă.

O viață în care îți permiți să visezi și să lași frâu liber imaginației este o viață mai liniștită, în care înveți să te bucuri și de lucrurile mărunte care ți se întâmplă.

  • Dezvoltă abilități de comunicare

Cititul poate deschide noi orizonturi nu doar în ceea ce privește imaginația, ci și pe partea lingvistică. Dezvoltarea vocabularului apare implicit odată ce începi să citești. Asta pentru că descoperi noi cuvinte, expresii și un nou mod de a te exprima. În plus, poate fi un bun mod prin care exersezi abilitățile înțelegere a unor texte într-o altă limbă pe care o înveți.

  • Dezvoltă capacitatea de concentrare

Dacă nu știi ce înseamnă să fii pierdut într-o carte și să nu auzi nimic alt ceva în jur înseamnă că nu ai trăit o experiență importantă din viață. Atunci când citești te apropii de personaje, le creezi în imaginație exact așa cum crezi tu că arată și trăiești cu acestea fiecare eveniment.

Vei învăța astfel să te concentrezi foarte bine pe ceea ce faci - în acest caz cititul - și nu vei mai fi deranjat de ce se întâmplă în jur. Te poate ajuta și la locul de muncă acest lucru.

  • Este o activitate relaxantă

Cititul poate fi un hobby de care te poți bucura oricând, oriunde. Asta pentru că o carte poți lua cu tine oriunde mergi, te relaxezi citind și te detașezi astfel de probleme.

Îndiferent de cartea pe care o citiți, fie că este un roman, fie că este Biblia, nu uitați că cititul vă poate deschide noi orizonturi, vă poate aduce numai beneficii în viață.