Legatura dintre LUNA NASTERII si boli chiar exista. Descoperirea facuta de cercetatori

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 27 feb 2017, 08:30

Oamenii de stiinta americani au analizat datele de nastere a 1,7 milioane de locuitori din New York si le-au comparat cu bolile de care sufera acestia.

Anotimpul in care ne-am nascut chiar are un impact asupra bolilor de care suferim mai tarziu in viata, au descoperit cercetatorii americani. EI au analiza bazele de date medicale cu informatii despre cetatenii din New York si au descoperit 55 de boli care pot fi corelate cu sezonul nasterii.

Persoanele nascute in luna mai aveau cel mai mic risc de imbolnavire, in timp ce oamenii nascuti in octombrie au cel mai mare risc de a dezvolta o boala.



"E important sa nu intram in panica din cauza rezultatelor pentru ca riscul general de imbolnavire nu e mare. E chiar minor, comparativ cu alti factori agravanti, cum sunt dieta alimentara sau stilul de viata", a declarat dr. Nicholas Tatonetti, coordonatorul studiului.

De exemplu, copiii nascuti in iulie so octombrie au cel mai mare risc de a face astm, in timp ce persoanele nascute in noiembrie au un risc mai ridicat de ADHD.


Persoanele nascute in lunile de primavara au un risc mai ridicat de boli cardiace si au cea mai scurta speranta de viata.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”