Legătura neștiută dintre regele romilor, Dorin Cioabă, și Nicolae Ceaușescu: „Singurul care ne-a ajutat”. Dezvăluiri inedite la „Fiță cu Adiță”

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 20 feb 2024, 00:15

Dezvăluiri inedite la „Fiță cu Adiță”

Sursa: Captură YouTube theXclusive/Facebook Nicolae Ceaușescu - colaj Kanal D

În cea mai recentă ediție a emisiunii online „Fiță cu Adiță”, invitat a fost Dorin Cioabă, regele romilor.

În cea mai recentă ediție a emisiunii online „Fiță cu Adiță”, moderată de Adiță Voicu și difuzată exclusiv pe canalul de youTube theXclusive, invitat a fost Dorin Cioabă, regele romilor.

Legătura neștiută dintre Dorin Cioabă și Nicolae Ceaușescu

Regele Cioabă a povestit, de asemenea, un moment neplăcut din copilăria lui, și anume acela în care toată familia lui a fost băgată la închisoare dar, cu ajutorul lui Nicolae Ceaușescu, toți au scăpat.

Citește și: Narcis de la Bărbulești și-a pierdut una dintre surori: „A fost cel mai greu moment pentru părinții mei și pentru mine”. Ce l-a ajutat pe artist să depășească momentul dificil

„Bunicul meu, Ioan Cioabă, a fost un personaj foarte controversat, foarte iubit, pentru că el, de când era tânăr a vrut să se ocupe de emanciparea și de integrarea romilor.

A fost primul în toate lucrurile pe care le avem noi astăzi romii tradiționali. A fost iubit până la un anumit punct de Nicolae Ceaușescu, pentru că l-a deranjat că a cerut mai multe drepturi ale romilor și atunci toată familia noastră a fost arestată. Casele ne-au fost confiscate, mașinile. Eu aveam 17 ani și am fost singurul care a rămas acasă cu copiii. Părinții, unchii mei și întreaga comunitate de aici din Sibiu a fost arestată.
E o amintire foarte tristă. Singurul care ne-a ajutat a fost Nicu Ceaușescu”
, a declarat Dorin Cioabă.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Regele Cioabă, despre ce trebuie să facă un rom pentru a fi respectat în comunitatea sa

Dorin Cioabă, zis și „regele internațional al romilor”, l-a invitat pe Adiță să pătrundă în palatul regal în care locuiește alături de familia lui, unde au stat de povești care mai de care mai interesante.

Regele Cioabă a dezvăluit prin ce probe trebuie să treacă romii an de an pentru a le fi verificată bogăția, iar aurul este foarte important aici, pentru că cei fără aur sunt considerați săraci.

Citește și: La câteva zile după ce a visat că tatăl ei a făcut un atac cerebral, Smaranda era anunțată că Serghei Mizil se simte rău și urmează să moară. Prin ce a putut să treacă fiica afaceristului vara trecută: „Mi s-a făcut rău”

„Acum dacă nu ai aur ești considerat sărac. În prezent, a doua zi de Paște se face o evaluare noilor membri ai comunității, în sensul că se verifică dacă devin mai bogați sau mai săraci, se numără aurul. 

Vine fiecare din comunitate, primește vasul în care sunt galbenii, face evaluarea, merge mai departe la altă casă și atunci spune cine este liderul. Să fii lider la noi la romi, trebuie să fii lider și pe plan financiar.

Nu poți să fii regele romilor și să nu ai acei galbeni. Regele trebuie să aibă mai mult decât ceilalți. Eu am monede australiene, le-am achiziționat după revoluție și ele sunt scoase, în fiecare an, după calendarul chinezesc”, a povestit Dorin Cioabă.