Legatura nestiuta pana acum dintre VARZA MURATA si CANCER! Mai mananci?

Autor: D.I. Editor: Daniela Iliuta
Actualizat: 28 feb 2017, 14:25

Muraturile sunt legumele care trec printr-un proces de fermentatie acido-lactica in timpul careia se genereaza diferite substante biologic active, cum ar fi vitamine, acid lactic.

Sub influenta microflorei de fermentatie acestea capata valoare nutritionala deosebita, devenind practic alimente functionale probiotice. Alimentele probiotice imbunatatesc digestia, stimuleaza detoxifierea si intaresc sistemul imunitar.

"Muraturile reprezinta solutia pe perioada iernii pentru aportul de vitamine hidrosolubile A, E, K si minerale din legume. Sunt o sursa importanta de fibre pe perioasa iernii alaturi de cereale integrale si fructe. Sunt utilr astfel pentru reglarea tranzitului intestinal. In plus, contin in urma fermentatiei cantitati crescute de drojdie cu continut bogat in vitamine din grupulb B", spune nutritionistul Stefan Ionut.

Cititi continuarea pe kfetele.ro

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”