Lege noua de la Guvern, este vorba despre alocatiile copiilor: nu se mai dau bani! Ce se intampla cu alocatiile copiilor

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 05 iun 2018, 14:49

Parlamentul urmeaza sa dezbata un proiect de lege care prevede modificari la felul in care va fi acordata alocatia pentru copii.

Potrivit noului act normativ alocatia nu va mai fi data sub forma de bani, asa cum se intampla acum, ci sub forma de bonuri.

Aceste bonuri vor putea fi folosite doar pentru achizitionarea unor produse necesare copiilor, cum ar fi mancare, rechizite si haine.

Initiatorul proiectului de lege, deputatul Silviu Macovei, sustine ca aceste modificari sunt necesare in contextul in care de foarte multe ori acesti bani nu ajung sa fie folositi in interesul copiilor.

In acest sens, noua lege mai include si sanctiuni pentru parintii care vor folosi aceste bonuri pentru a achizitiona tigari, alcool si cafea.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.