Legea nu e lege pentru toata lumea! Iata cum actioneaza firmele de ridicari auto

Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 16:24

Ce te faci cand vezi asa ceva? Da! Chiar in zona de actiune a semnului de oprire interzisa este stationat un camion de la o firma de ridicari auto!

Poate va intrebati ce face acolo? Sta la panda sa-i prinda pe soferii care fac acelasi lucru! Dupa cateva zeci de minute de stationat pe interzis, masina de ridicari se pune in functiune. De ce? Ca sa ridice masini, evident.

Cat ai zice peste, cu o viteza demna de echipele de Formula 1, lucratorii de la ridicari auto insfaca o masina stationata similar cu a lor! De aceasta data, o masina a politiei locale asista la procedura.

Nu a observat, insa, unde parcheaza camioanele de la ridicari cand stau la panda?

Mergem pe alta strada si ce vedem? Trei camioane de ridicari, parcate. Si nu oricum, ci fix pe trotuar! Ca deh, pe strada era oprirea interzisa. Ce mai conteaza ca acest spatiu este destinat pietonilor! Si daca ne-am convins cat de mult respecta legile cei care le aplica, va propunem ca, in continuare, sa intelegem impreuna care este si varianta corecta de aplicare a lor.

##VIDEO80839##
Alta zi, aceeasi zona. O masina de ridicari care sta la panda, zareste un autoturism parcat. Treaba incepe! Dar numai dupa cateva secunde apare si soferul. Decizia este luata pe loc de catre echipa de ridicare, si anume de a-l ierta pe sofer. Iar din cate am fost informati, daca soferul se prezinta in momentul ridicarii, masina nu mai este ridicata!

In schimbul a 3 taxe care, cumulate, inseamna aproape 700 de lei, o poti recupera imediat.
Asta daca ai bani sa platesti! Caci taxa de ridicare, spre deosebire de amenda, nu poate fi platita decat pe loc! Nici macar amenda politiei nu este asa de urgenta precum taxele impuse de catre firmele de ridicari!

Pe aceasta o puteti plati chiar si pe jumatate daca va incadrati in 48 de ore, in schimb taxa de depozitare a masinii se dubleaza pe zi ce trece, iar, daca trec mai mult de 7 zile, autoturismul dumneavoastra poate fi considerat bun abandonat si valorificat, conform legii.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”