Legenda tenisului american, Serena Williams, a fost botezată ca Martor al lui Iehova: "Pentru mine este important" | Video

Author: Diana Tilă
Actualizat: 11 oct 2023, 07:20

Legenda tenisului american, Serena Williams, a fost botezată ca Martor al lui Iehova | Video

Sursa: Facebook Serena Williams

Serena Williams a devenit Martoră a lui Iehova. Celebra jucătoare de tenis  s-a botezat în cadrul unui congres organizat de Martorii lui Iehova, din West Palm Beach, Florida. 

Duminică, 8 ianuarie, a fost o zi extrem de importantă pentru Serena Williams. Multipla campioană de Grand Slam s-a botezat în religia Martorii lui Iehova. 

Citește și: Simona Halep, invinsa de Serena Williams in finala Turneului Campioanelor

Legenda tenisului american, Serena Williams, a fost botezată ca Martor a lui Iehova

În luna august a anului 2022, Serena Williams și-a anunțat retragerea din tenis printr-un articol în Vogue.

Sportiva a mărturisit la acea vreme că va evolua departe de tenis, spre lucruri mai importante.

'Nu mi-a plăcut niciodată cuvântul retragere. Nu mi se pare un cuvânt modern', a spus ea.  'Sunt aici pentru a vă spune că evoluez departe de tenis, spre alte lucruri care sunt importante pentru mine.

Nu am vrut niciodată să fiu nevoită să aleg între tenis și o familie.

Nu cred că este corect. Dacă aș fi fost bărbat, nu aș fi scris asta, pentru că aș fi fost acolo jucând și câștigând, în timp ce soția mea ar fi făcut munca fizică pentru a ne mări familia. Dar luna aceasta împlinesc 41 de ani și ceva trebuie să cedeze
", a mărturisit Serena Williams. 

Acum, la cinci luni după ce a renunțat la tenis, Serena Williams a devenit Martoră a lui Iehova. Fosta

mare sportivă a dezvăluit că până în anul 2017 nu a practicat această religie, cu toate că a cunoscut adevărul despre Dumnezeu de la o vârstă fragedă, mama ei slujindu-i lui Iehova (n.r. numele lui Dumnezeu) încă din anii '80.

Citește și: Simona Halep, fotografie controversată pe o rețea de socializare. În ce ipostază amuzantă s-a pozat tenismena

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

De-a lungul timpului, Serena a spus că acesta este drumul pe care vrea să îl urmeze alături de soțul ei, Alexis Ohanian, și de fiica lor de 5 ani, Olympia.

"Pentru mine este important să fiu Martor al lui Iehova, dar nu am practicat niciodată această religie și mi-am dorit să fac asta.  Alexis a crescut fără să meargă la vreo biserică, dar chiar este receptiv și chiar preia conducerea acum.

El pune nevoile mele pe primul loc”, a spus Serena în anul 2017.

De-a lungul carierei, Serena i-a mulțumit în repetate rânduri lui Dumnezeu pentru succesul de care a avut parte.  "Sunt martor al lui Iehova. Consider că dacă nu crezi în Dumnezeu, e greu să trăiești, pentru că asta e fundamentul vieții, ea vine de la Dumnezeu", a declarat ea pentru ASAP Sports, în 2002. 

"Dacă ești martor al lui Iehova, crezi, evident, în Dumnezeu și în Biblie.  Și fără el, n-aș fi acum aici. Îi mulțumesc pentru tot", a adăugat sportiva.

De asemenea, Serena a mai mărturisit în urmă cu câteva luni că nu va exista nicio aniversare a fetiței sale:  "Olympia nu-și va aniversa zilele de naștere. Suntem Martorii lui Iehova, noi nu facem asta", a dezvăluit Serena. 

Martorii lui Iehova nu sărbătoresc zilele de naștere, deoarece consideră că astfel de sărbători nu îi sunt plăcute lui Dumnezeu.  Singura comemorare pe care creștinii trebuie să o țină este legată nu de ziua nașterii, ci de ziua morții, cea a lui Isus. În plus, aceștia susțin că Biblia nu face nicio referire la vreun slujitor al lui Dumnezeu care să-și fi aniversat ziua de naștere, potrivit site-ului oficial al Martorilor lui Iehova www.jw.org.

Membrii acestei organizații religioase nu sărbătoresc Crăciunul, Paștele sau alte sărbători și obiceiuri, pe care le consideră că au origini păgâne.

Martorii lui Iehova își desfășoară activitatea în toată lumea și provin din toate mediile etnice și culturale. 

Citește și: Simona Halep are parte de altă veste nefericită cu privire la cariera ei. Cum a afectat-o procesul de dopaj?