Cele mai importante modificări ce vor fi aduse prin aceste legi ale educației, în cazul în care Senatul le va aproba, vor fi cu privire la limitarea numărului de mandate pentru persoanele din conducerea universităților.
Legile Educației, la un pas de a putea fi puse în aplicare
Legile Educației au fost prezentate miercuri de preşedintele Comisiei pentru învăţământ, Natalia Intotero, iar deputații au votat pentru aprobarea acestora, cu 191 de voturi "pentru", 68 de voturi "contra" şi 11 abţineri. Următorul pas pentru ca Legile Educației să fie puse în aplicare este să fie dezbătute și aprobate în Senat.
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, că va lupta din răsputeri pentru ca profesia de dascăl, de cadru didactic, să fie una respectată, atât prin salariu, cât și prin facilitățile puse la dispoziție de
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Citește și: Înscrieri grădiniță 2023- 2024: Calendarul anunțat de Edu.ro. Prima etapă are loc între 6-15 iunie
Cele mai importante modificări din Legile Educației
Cea mai importantă modificare ce este prezentă în Legile Educației face referire la perioada în care rectorii în funcție vor pute să mai stea încă un deceniu la conducerea universității.
Limitarea numărului de mandate pentru alte persoane din conducerea universității, pe lângă rector, a fost eliminată printr-un amendament la proiectul legii învățământului superior. Se vor introduce amenzi pentru persoanele ce aleg să își cumpere lucrări pentru examenele de evaluare pe parcurs, precum și de finalizare a studiilor universitare de licență, masterat și/sau de doctorat.
Amenzile pentru cei ce cumpără pot începe de la 5.000 lei la 50.000 lei, iar pentru cei care vând de la 100.000 lei la 200.000 de lei.Citește și: Ce vor păți elevii care nu respectă regulamentul școlar! Decizia comisiei de învățământ
Sursa: edupedu.ro