Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România a tras un semnal de alarmă asupra diferențelor uriașe de prețuri în magazine, iar unul dintre cele mai șocante exemple este prețul urzicilor, care în această perioadă a Postului Paștelui a atins niveluri record, notează Cancan.
Prețul urzicilor e explodat în această perioadă
De obicei, în perioada Postului Paștelui, cererea pentru legume și fructe crește considerabil, din cauza regimului alimentar specific acestei perioade, iar acest lucru duce, inevitabil, la creșterea prețurilor.
Pe lângă cererea crescută, factori precum condițiile meteo, recoltele mai slabe și costurile mai mari de producție influențează și ele valoarea legumelor. Astfel, o legumă de sezon precum urzicile, care în mod obișnuit sunt apreciate pentru beneficiile lor nutriționale, a ajuns să coste mai mult decât două kilograme de pulpă de porc.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Citește și: Cât costă un kilogram de roșii românești într-o piață din București. Legumele au făcut senzație pe tarabe
Potrivit celor descoperite de Asociația pentru Protecția Consumatorilor, un kilogram de urzici a ajuns să fie vândut cu 38 de lei, în timp ce două kilograme de pulpă de porc fără os sunt disponibile pentru aproximativ 35,8 lei, notează sursa menționată anterior.
Această diferență semnificativă între prețul unui kilogram de urzici și cel al cărnii de porc a stârnit numeroase reacții din partea consumatorilor, care sunt nevoiți să facă față unei creșteri constante a prețurilor alimentelor.
În fața acestor creșteri, Asociația a adresat o întrebare retorică: „2 kg de pulpă de porc sau 1 kg de urzici, ce ați cumpăra cu 36 de lei?”.