Leguma care a ajuns să coste mai mult decât carnea de porc! Cumpărătorii au avut parte de o surpriză la raft

Autor: Diana Bostan

Prețul legumelor de sezon a explodat în această perioadă.

Sursa: Pixabay

În ultima perioadă, prețurile alimentelor au înregistrat creșteri semnificative, iar legumele de sezon au devenit o surpriză pentru consumatori, având prețuri care depășesc costul unor produse tradiționale, cum ar fi carnea de porc.

Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România a tras un semnal de alarmă asupra diferențelor uriașe de prețuri în magazine, iar unul dintre cele mai șocante exemple este prețul urzicilor, care în această perioadă a Postului Paștelui a atins niveluri record, notează Cancan.

Citește și: Cât a ajuns să coste o caserolă de căpșuni, într-o piață din București! Cumpărătorii nu și-au putut lua ochii de la fructele aromate

Prețul urzicilor e explodat în această perioadă

De obicei, în perioada Postului Paștelui, cererea pentru legume și fructe crește considerabil, din cauza regimului alimentar specific acestei perioade, iar acest lucru duce, inevitabil, la creșterea prețurilor.

Pe lângă cererea crescută, factori precum condițiile meteo, recoltele mai slabe și costurile mai mari de producție influențează și ele valoarea legumelor. Astfel, o legumă de sezon precum urzicile, care în mod obișnuit sunt apreciate pentru beneficiile lor nutriționale, a ajuns să coste mai mult decât două kilograme de pulpă de porc.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Unele femei din România vor putea ieși mai devreme la pensie cu 3 ani! Află în ce condiții este posibil acest lucru

Citește și: Cât costă un kilogram de roșii românești într-o piață din București. Legumele au făcut senzație pe tarabe

Potrivit celor descoperite de Asociația pentru Protecția Consumatorilor, un kilogram de urzici a ajuns să fie vândut cu 38 de lei, în timp ce două kilograme de pulpă de porc fără os sunt disponibile pentru aproximativ 35,8 lei, notează sursa menționată anterior.

Această diferență semnificativă între prețul unui kilogram de urzici și cel al cărnii de porc a stârnit numeroase reacții din partea consumatorilor, care sunt nevoiți să facă față unei creșteri constante a prețurilor alimentelor.

În fața acestor creșteri, Asociația a adresat o întrebare retorică: „2 kg de pulpă de porc sau 1 kg de urzici, ce ați cumpăra cu 36 de lei?”.