Legume crocante cu sos de susan

Editor: Maria Niculae
Actualizat: 11 oct 2020, 16:05

Cost estimativ: 30 lei pentru 6-8 persoane

 

Legume crocante cu sos de susan
Cost estimativ: 30 lei pentru 6-8 persoane
Ingrediente
Castravete
Ardei gras (diferite culori)
Morcov
Telina
Optional, zeama de la o lamaie
Pentru sosul de susan (tahina):
350 g seminte de susan
Sare, piper
50-100 ulei de masline
O cana de apa calduta
Zeama de la o lamaie
Mod de preparare
Se pun semintele de susan intr-o tigaie si se prajesc foarte putin,
fara ulei, pana cand vor prinde putina culoare.
Se lasa sa se raceasca, se pun in blender si se blendeaza pana cand devin o pasta densa.
Se adauga uleiul de masline si se continua blendarea pana cand se obtine un sos uniform. Acest proces poate sa dureze 5-10 minute, timp in care este necesar sa se curete cu o spatula, resturile de pe peretii blenderului.
Pasta obtinuta se depoziteaza in borcane curate, timp de cateva saptamani sau se poate amesteca intr-un bol cu apa calduta, zeama de lamaie, sare, piper si inca putin ulei de
masline.
Se serveste cu legumele taiate bastonase.
Pentru a nu oxida, legumele se pot presara cu lamaie.

Ingrediente

Castravete
Ardei gras (diferite culori)
Morcov
Telina 
Optional, zeama de la o lamaie

Pentru sosul de susan (tahina):
350 g seminte de susan
Sare, piper
50-100 ulei de masline
O cana de apa calduta
Zeama de la o lamaie


Mod de preparare

Se pun semintele de susan intr-o tigaie si se prajesc foarte putin, fara

ulei, pana cand vor prinde putina culoare. 
Se lasa sa se raceasca, se pun in blender si se blendeaza pana cand devin o pasta densa. 
Se adauga uleiul de masline si se continua blendarea pana cand se obtine un sos uniform.
Acest proces poate sa dureze 5-10 minute, timp in care este necesar sa se curete cu o spatula, resturile de pe peretii blenderului.
Pasta obtinuta se depoziteaza in borcane curate, timp de cateva saptamani sau se poate amesteca intr-un bol cu apa calduta, zeama de lamaie, sare, piper si inca putin ulei de masline.

Se serveste cu legumele taiate bastonase.Pentru a nu oxida, legumele se pot presara cu lamaie.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei