Legume la gratar cu sos de iaurt si verdeata

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 02:39

Cost estimativ: 25 lei pentru 4-5 persoane

 

Legume la gratar cu sos de iaurt si verdeata
Cost estimativ: 25 lei pentru 4-5 persoane
Ingrediente
500 g ciuperci
2 dovlecei
2 vinete
2-3 cepe rosii
2-3 ardei grasi
Pentru sosul de iaurt:
250 g iaurt grecesc
O mana busuioc
O legatura patrunjel
Un catel de usturoi
Alte verdeturi
Sare, piper, ulei de masline
Zeama de lamaie, capere
Mod de preparare
Legumele se
taie bucati mari,  ciupercile se curata de mizerie, ceapa se taie rondele groase.
Se presara cu sare, piper si se stropesc cu ulei de masline, apoi se pun pe gratarul incins.
Dupa ce legumele sunt scoase de pe gratar, se pun intr-un bol cu usturoiul tocat marunt si verdeata.
Se servesc cu un sos de iaurt ce se face astfel: se amesteca iaurtul cu sare, piper, ulei de masline si zeama de lamaie, se adauga caperele tocate marunt si cateva verdeturi tocate cat mai marunt.

Ingrediente

500 g ciuperci
2 dovlecei
2 vinete
2-3 cepe rosii
2-3 ardei grasi

Pentru sosul de iaurt:
250 g iaurt grecesc
O mana busuioc
O legatura patrunjel
Un catel de usturoi
Alte verdeturi
Sare, piper, ulei de masline
Zeama de lamaie, capere


Mod de preparare

Legumele se taie bucati mari,  ciupercile se curata de mizerie, ceapa se taie rondele groase.


Se presara cu sare, piper si se stropesc cu ulei de masline, apoi se pun pe gratarul incins.
Dupa ce legumele sunt scoase de pe gratar, se pun intr-un bol cu usturoiul tocat marunt si verdeata.
Se servesc cu un sos de iaurt ce se face astfel: se amesteca iaurtul cu sare, piper, ulei de masline si zeama de lamaie, se adauga caperele tocate marunt si cateva verdeturi tocate cat mai marunt.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.