Leonard Doroftei, despre Titi Prosop: „A fost dezamăgirea vieții mele” Campionul explică de ce a renunțat la conducerea Federației Române de box

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 08 oct 2024, 14:11

Leonard Doroftei aduce în discuție relația pe care a avut-o cu Titi Prosop

Sursa: captură video

Leonard Doroftei, primul român campion mondial la box profesionist în versiunea WBA, a fost invitatul de duminica trecută a emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Cu o carieră impresionantă de 20 de ani în ring, Leonard Doroftei a împărtășit telespectatorilor momentele care i-au definit parcursul. Acesta aduce în discuție și relația pe care a avut-o cu Titi Prosop și care, potrivit acestuia, ar fi fost „dezamăgirea vieții lui”.

Citește și: Ce relație au avut, de fapt, Leonard Doroftei și Fane Spoitoru: „Pentru mine a fost o pierdere” Ce a făcut sportivul atunci când „regele lumii interlope din București” a fost acuzat de tentativă de omor

De ce a renunțat Leonard Doroftei la titlul oferit de Titi Prosop

De Titi Prosop îl leagă pe Leonard Doroftei două momente importante din viața sa, din afara ringului. El este cel care l-a convins să accepte conducerea Federației Române de Box.

„Am fost împins de nea Titi la Federație, dar când s-a umplut de funcții și am zis că gata, ajunge, mai lasă-i și pe alții la conducere, imediat s-a rupt lanțul de iubire între noi.

Nu am mai fost bun pentru el”,
declara sportivul la acel moment. 

Tot Titi Prosop l-a dus pe Doroftei la primăria Ploiești, pentru că urmau să deschidă un bar împreună, însă el s-a retras din afacerea care avea să devină un eșec financiar.

„Am adus un proiectant și când am aflat cât o să ne coste, nea Titi m-a lăsat singur și așa m-am curățat.

Nea Titi Prosop a fost dezamăgirea vieții mele”.

Ce nu iartă Leonard Doroftei?

Împingerea de la spate către un titlu nedorit i-a adus doar dezamăgire lui Leonard Doroftei. Astfel, și relația cu Titi Prosop s-a degradat, iar campionul de box consideră o mare greșeală decizia de a fi la conducerea Federației. 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Anunț important pentru pensionare! Cum se desfășoară recalcularea din oficiu a pensiilor

Leonard Doroftei spune că nu iartă răutatea, însă consideră că nu a fost vorba de un astfel de comportament din partea lui Titi. 

„O spun din nou. Nu aveam ce să caut la Federație. M-au chemat să-i ajut ca imagine. Când am înțeles ce se întâmplă acolo, am vrut să plec. Am vrut să fac o schimbare și chiar am renunțat la box.

Pe mine mă interesează boxul, nu doar titlul de a fi președinte. Nu era un titlu pentru mine. Nu aveam ce să caut acolo, nu era locul meu. A fost o greșeală enormă în momentul ăla să fiu acolo.

Nu mă așteptam ca Titi să mă ducă într-o lume nepregătită. Au spus că sunt o echipă, că mă vor ajuta. Ei nu mi-au cerut decât să semnez niște acte.

Când am spus stop, nu mai semnez nimic, nu am mai fost bun pentru nimeni. Nici frumos, nici înalt, nici cu ochi albaștri.

Nu iert răutatea. N-ai de ce să fii rău. Eu pot să îndur mult, că am îndurat de mic copil și prin box și în viață, am mers mai departe. Cu cât mă lovești mai tare, cu atât mă lovești mai tare.

Nu trebuia să mă ducă acolo, trebuia să mă lase în pace, în lumea mea. N-a făcut-o conștient, nu vreau să-l condamn. Probabil avea alte pretenții, dar nu cred că a făcut-o cu răutate,” a mai spus acesta în emisiune.

 

 


Mărturiile tulburătoare ale supraviețuitorilor masacrului care a ieșit la iveală după două luni! Sute de persoane au fost ucise în Africa de Vest: „Au ucis oameni toată ziua. Timp de trei zile am adunat cadavre”

Într-un atac extrem de violent care a zguduit Burkina Faso în luna august, până la 600 de persoane au fost ucise de militanți afiliați organizației teroriste Al-Qaeda, conform unei evaluări de securitate a guvernului francez.