Letonia se alătură Ucrainei în război! Parlamentul a votat pentru permiterea implicării cetățenilor în luptă la cererea acestora

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 28 nov 2022, 03:00

Letonia se alătură Ucrainei în război! Parlamentul a votat pentru permiterea implicării cetățenilor în luptă la cererea acestora

Sursa: PixaBay

Parlamentul Letoniei a votat astăzi, 28 februarie 2022, permiterea implicării cetățenilor în lupta din Ucraina, la cererea lor personală, a transmis instituția într-un comunicat.

Cetățenii Letoniei vor avea voie, începând de astăzi, după votul Parlamentului, să lupte alături de  Ucraina , dacă doresc, a transmis Parlamentul într-un comunicat.

Letonia se alătură Ucrainei în război! Cetățenii se pot implica, dacă vor, în luptă

„Cetăţenii noştri care doresc să sprijine Ucraina şi să se ofere voluntari pentru a apăra independenţa Ucrainei şi securitatea noastră comună trebuie să poată face acest lucru”, a transmis Juris Rancanis, preşedintele Comisiei parlamentare pentru apărare, afaceri interne şi prevenirea corupţiei, care a compus legea.

Citeste si: Dialogul dintre o navă rusească rămasă fără combustibil în Marea Neagră şi un vas din Georgia: "Dacă nu mai aveți combustibil, atunci vâsliți!"

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Înainte de anunțul Letoniei, stat membru UE și NATO, Bruxelles a mai transmis, duminică, că va susține financiar livrarea de arme către Ucraina în fața invaziei ruse, o premieră pentru blocul comunitar.

Citeste si: Coreea de Sud susține deconectarea anumitor bănci rusești de la sistemul de plăți SWITFT în semn de solidaritate pentru Ucraina

„Pentru prima dată, UE va finanța achiziția și livrarea de arme și alte echipamente într-o țară afectată de război. Acesta

este un punct de cotitură istoric”, a transmis președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.