Lewis Hamilton împlinește 38 de ani pe 7 ianuarie. Drumul spre succes și palmaresul acestuia

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 05 oct 2023, 04:30

Lewis Hamilton

Sursa: https://www.facebook.com/LewisHamilton

Pe 7 ianuarie Lewis Hamilton împlinește vârsta de 38 de ani.

Lewis Hamilton, cunoscutul pilot de Formula 1, împlinește pe data de 7 ianuarie vârsta de 38 de ani.

Cine este Lewis Hamilton

Lewis Hamilton s-a născut la data de 7 ianuarie 1985 la Stevenage, Marea Britanie, fiind primul pilot de Formula 1 de culoare, părinții săi emigrând din Grenada. Acesta și-a descoperit pasiunea pentru sporturile cu motor pe când avea numai 6 ani.

La acea vreme, tatăl său i-a cumpărat o mașină cu telecomandă, de care micuțul Lewis nu s-a mai putut despărți.

Citește și: Michael Schumacher împlinește astăzi 54 de ani. Fostul pilot are 7 titluri de campion mondial

Tatăl pilotului, Anthony, și-a dat imediat seama de pasiunea fiului său pentru mașinile de curse, iar la vârsta de 6 ani, i-a făcut cadou de Crăciun un kart.

Din acel moment, Anthony i-a promis lui Lewis că îl va susține necondiționat în cariera sa de pilot, lucru care s-a și întâmplat. Pentru a-l putea susține financiar, tatăl său a început să lucreze în trei locuri simultan, fără sa rateze vreo cursă a micuțului Lewis.

Drumul spre succes și palmaresul lui Lewis Hamilton

Lewis Hamilton a debutat în circuitul de karting la Rye House Kart Circuit. După aproximativ doi ani în care acesta a câștigat numeroase curse și titluri de karting la juniori, Lewis s-a întâlnit întâmplător cu Ron Dennis, șeful

de la McLaren Formula One. Astfel, copil fiind, i-a cerut acestuia un autograf și i-a spus "Salut, sunt Lewis Hamilton. Am câștigat campionatul național de karting și îmi doresc ca într-o bună zi să fiu pilotul vostru!". Șeful McLaren i-a semnat cartea, i-a zâmbit și i-a răspuns: "Sună-mă peste 9 ani și vom rezolva!".

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

După 5 ani de la această întâmplare, nu Hamilton a fost cel care l-a sunat ci Dennis l-a contactat care deja era un personaj bine cunoscut în industria kartingului. La doar 13 ani, Lewis Hamilton primea un loc la academia celor de la McLaren și opțiunea unui viitor contract de profesionist cu constructorul britanic.

Acesta a debutat în Formula 1 în anul 2007 la volanul celor de la McLaren, la vârsta de 22 de ani.

A reușit să termine acel sezon pe locul 2 în ierarhia piloților la un singur punct în spatele campionului Kimi Raikkonen.

Citește și: Președintele FIFA vrea să denumească un stadion din țara noastră după regretatul Pele

Hamilton a debutat în Formula 1 cu o serie de recorduri reușite de britanic: cea mai lungă serie de clasări pe podium într-un sezon de debut (9), cele mai multe victorii într-un sezon de debut (4) și cele mai multe puncte într-un sezon de debut (109).

În 2008 a devenit cel mai tânăr pilot care a câștigat un titlu în Formula 1. Hamilton s-a luptat în ultima cursă a sezonului, cea din Brazilia, cu Felipe Massa, favoritul publicului. Lewis a încheiat pe prima poziție, la finalul unei curse extrem de tensionate și strânse. Acesta a obținut victoria și, implicit, titlul la ultimul viraj al circuitului, devenind cel mai tânăr pilot din istoria Formula 1 care câștigă trofeul, iar în același timp, victoria la un punct în fața lui Massa, l-a făcut pe Hamilton primul pilot britanic care câștigă titlul după performanța lui Damon Hill, din 1996.

Lewis Hamilton a câștigat de-a lungul timpului 103 curse și a urcat pe podium de 191 ori.

Sursă: ro.wikipedia.org

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.