Li s-a nascut bebelusul cu trei luni mai devreme si nu au vrut sa fie bagat intr-un incubator. L-au tinut pe piept, direct pe piele! Ce s-a intamplat cu micutul dupa cateva luni

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 18 sep 2020, 16:50

O fotografie in care un tata si fiul lui tin fiecare la piept cateun bebelus a devenit senzatia internetului.

Tehnica este imprumutata chiar de la celebrele animale australiene, cangurii, care isi tin puii in marsupii fiind astfel contact direct intre pielea mamei si a puiului. La fel se procedeaza si in cazul bebelusilor cu parintii. Este vital ca micutul sa fie plasat cu pielea goala pe pieptul parintelui. Diferenta intre cele doua tehnici, respectiv cea a cangurului, ca animal, si cea a omului, este ca bebelusul este acoperit cu o patura.


Originea acestei tehnici se afla in Uppsala, Suedia, pentru bebelusii nascuti prematur si tinuti in incubator. Cei nascuti cu trei luni mai devreme pot beneficia de aceste ingrijiri si pot fi mai eficiente decat un incubator deoarece contactul cu pielea ajuta bebelusul sa respire mai bine si sa ia in greutate.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”