Licoarea tineretii te scapa de cancer, colesterol si probleme digestive. In plus, are un gust delicios

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 15 iul 2022, 06:45

Acest sirop miraculos este dulce, delicios si prezinta si o multitudine de beneficii pentru sanatate, in special datorita continutului de mangan si zinc.

Siropul de artar provine din seva artarului de zahar, artarului negru sau artarului rosu, iar in natura exista 10 specii de artar). Procesul de extragere este destul de simplu, incepand cu gaurirea arborelui, care permite ca seva sa curga. Seva este transparenta, aproape lipsita de gust si cu un continut scazut de zahar in momentul in care este extrasa din artar.

Mentine sanatatea inimii. Zincul pe care il furnizeaza siropul de artar, pe langa actiunea sa antioxidanta, are si alte functii care pot reduce progresia aterosclerozei.

Zincul este necesar pentru functionarea adecvata a celulelor endoteliale si ajuta la preventia daunelor endoteliale cauzate de oxidarea colesterolului rau LDL si a altor grasimi oxidate. Membranele endoteliale ce au un continut scazut de zinc sunt mult mai predispuse deteriorarii. De asemenea, studiile arata ca persoanele care au carente de mangan, un mineral continut din plin in siropul de artar, au un nivel scazut de colesterol bun.

Antioxidant.
Manganul este un cofactor esential intr-o serie de enzime importante in productia de energie si pentru protectia antioxidanta. De exemplu, enzima antioxidanta cheie superoxid dismutaza, care dezarmeaza radicalii liberi produsi in mitocondrii (fabricile producatoare de energie din celule), necesita mangan. Cercetatorii de la Universitatea din Rhode Island au descoperit ca siropul de artar, datorita compusilor antioxidanti, poate preveni boli cronice grave precum diabetul, cancerul, osteoporoza si Alzheimerul. Citeste continuarea pe kfetele.ro!

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 

Taguri: