Liderul Hamas a fost ucis în Iran! Ismail Haniyeh a fost victima unei lovituri plănuite de Israel

Autor: Laura Macovei

Liderul Hamas a fost ucis

Sursa: Profimedia

Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a fost ucis la Teheran, în Iran, a anunțat miercuri gruparea militantă palestiniană Hamas.

Potrivit grupării, acesta a fost victima unei lovituri orchestrate de Israel. În atacul respectiv, conform surselor AFP, a fost ucisă și una dintre gărzile sale de corp.

Citește și: Shani Louk, tânăra care a fost răpită de Hamas și plimbată dezbrăcată, a fost găsită moartă într-un tunel. Armata israeliană a recuperat alte două cadavre

Ismail Haniyeh, liderul Hamas, a fost ucis

Ismail Haniyeh a fost ucis într-un „raid sionist perfid asupra reşedinţei sale din Teheran”, se arată într-o declaraţie remisă de facţiunea islamistă, potrivit Reuters.

„Reşedinţa lui Ismail Haniyeh, şeful biroului politic al Rezistenţei islamice Hamas, a fost lovită în Teheran şi, în urma acestui incident, el şi una dintre gărzile sale de corp au fost martirizaţi”, scrie

într-o declaraţie a site-ului de ştiri Sepah al Corpului Gardienilor Revoluţiei Islamice.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Evenimentul survine la doar câteva săptămâni după un alt atac israelian care a dus la moartea a zece membri ai familiei lui Ismail Haniyeh. Atacul anterior a avut loc în data de 25 iunie, în Tabăra de Refugiați Al-Shati din orașul Gaza. Aceste acțiuni fac parte dintr-o serie de conflicte și represalii între Hamas și Israel.

Citește și: Libanul a lansat 40 de rachete spre nordul Israelului. În replică, armata israeliană a atacat mai multe clădiri folosite de Hezbollah. MAE recomandă cetățenilor români să evite orice călătorie în Israel, Palestina, Liban și Iran

Haniyeh a părăsit Fâșia Gaza în 2019 și a trăit în exil în Qatar. Liderul Hamas din Gaza este Yehya Sinwar, cel care a condus atacul din 7 octombrie.

Hamas, o grupare militantă palestiniană, este cunoscută pentru rolul său în conflictul israeliano-palestinian, fiind implicată în numeroase atacuri asupra Israelului și având un control semnificativ asupra Fâșiei Gaza. 

 


Eliminare surpriză în Casa iubirii! Momente tensionate s-au derulat în platoul emisiunii, unde trei concurenți au fost propuși spre eliminare! Iată cine a plecat acasă și ce reacții s-au stârni!