Liderul militant al Statului Islamic, al-Quraishi, a fost ucis. Gruparea militantă va opera în mod normal, în continuare

Autor: Andreea Buinoschi

Liderul militant al Statului Islamic, al-Quraishi, a fost ucis. Gruparea militantă va opera în mod normal, în continuare

Sursa: twitter, reuters

Abu al-Hassan al-Hashemi al-Quraishi, liderul militant al Statului Islamic, a fost ucis în luptă. Gruparea teroristă are un nou lider, iar activitatea sa va continua ca și până acum.

Gruparea teroristă a anunțat că liderul Statului Islamic a fost ucis în luptă. Noul lider are același nume, dar nu s-au oferit prea multe detalii despre uciderea fostului conducător.

Liderul Statului Islamic a fost ucis în luptă

Liderul militant al Statului Islamic (SI), Abu al-Hassan al-Hashemi al-Quraishi, a murit în timp ce „lupta împotriva dușmanilor lui Dumnezeu”, susține gruparea teroristă.

În locul lui, a venit la putere Abu al-Hussein al-Husseini al-Quraishi, dar nici despre acesta nu se știu informații, relatează The Jerusalim Post.

„Acest lucru nu înseamnă că gruparea este terminată, dar, deocamdată, este o umbră a ceea ce a fost, sunt golite de conținut în ceea ce privește conducerea și capacitatea lor de a comite atacuri. Nu mai au lideri emblematici, carismatici și nu au mai comis atacuri majore în ultima vreme”, a transmis Hassan Hassan, autor al unei cărți despre Statul Islamic.

Citește și: Iranul califică declarația lui Scholz drept "provocatoare"! Ce a spus?

Abu al-Hassan al-Hashemi al-Quraishi a ajuns lider în luna martie a acestui an, după ce Abu Ibrahim al-Hashemi al-Quraishi, predecesorul lui, a fost omorât. Conform spuselor a doi oficiali din Irak, din domeniul securității, dar și ale unei surse de securitate occidentale, Quraishi era fratele lui Abu Bakr al-Baghdadi, fostul calif ucis al Statului Islamic.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Quraishi și Baghdadi au murit după ce s-au aruncat în aer, alături de membrii familiei, în timpul raidurilor americane asupra ascunzătorilor acestora din nordul Siriei.

Statele Unite ale Americii au salutat moartea liderului Statului Islamic

Casa Albă a salutat uciderea lui Abu al-Hassan al-Hashemi al-Quraishi, conform lui John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate. Mai mult decât atât, potrivit acestuia, rapoartele cu privire la moartea lui încă sunt în lucru.

Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi a murit la începutul lunii februarie, atunci când s-a aruncat în aer pe sine și pe familia lui, în timp ce forțele speciale înconjuraseră ascunzătoarea lui, în urma unui schimb de focuri.

La scurt timp după ce acesta s-a aruncat în aer, Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii, a declarat că moartea lui Qurayshi „a eliminat o amenințate teroristă majoră pentru lume”. De asemenea, oficialii americani nu au dat numele adjunctului Statului Islamic ce a fost ucis, dar au oferit mai multe detalii despre operațiunea care a fost pusă la cale timp de mai multe luni.

Citește și: Ramzan Kadirov a intrat în Cartea Recordurilor. Liderul cecen este cel mai sancționat om din lume

Raidul în urma căruia liderul SI și-a pierdut viața a vizat o clădire rezidențială cu trei etaje de la periferia orașului Atmeh, ce era controlat de opoziție și care se află în nordul provinciei Idlib și aproape de granița cu Turcia, susține BBC.