Lidia Buble ar putea ajunge la închisoare? Câți ani riscă artista după ce a dat mită unor polițiști

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 21 dec 2021, 11:28

Lidia Buble ar putea ajunge la închisoare?

Sursa: Facebook Lidia Buble

Lidia Buble a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT, după ce a fost acuzată că ar fi oferit mită unor polițiești care intenționau s-o testeze cu aparatul etilotest.

Lidia Buble are probleme grave cu legea. Artista a dat mită unor polițiști care intenționau s-o testeze cu aparatul etilotest. Iar pedeapsa pe care o riscă este una destul de mare.

Citeste si: Lidia Buble, renegată de familie? Ce spun părinții artistei despre aventurile ei amoroase din București

Lidia Buble ar putea ajunge la închisoare?

Totul a început într-o seară în care Lidia Buble se întorcea acasă. Artista ar fi fost oprită de un echipaj al Brigăzii Rutiere a Capitalei. Polițiștii i-ar fi cerut vedetei să sufle în aparatul etilotest. Însă, artista nu a vrut să facă testul și a scos 200 de euro din buzunar pentru a-i mitui pe agenții de poliție.

Citeste si: Ce spune Lidia Buble după ce a fost văzută alături de afaceristul Horațiu Nicolau: „Sunt tânără, sunt în floarea vârstei”

La scurt timp, Lidia Buble a vorbit cu un prieten la telefon despre incidentul cu pricina, însă bărbatul avea telefonul ascultat de DIICOT. Anchetatorii au descoperit totul și ea a fost chemată la audieri.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Suma de bani primită de către inculpaţi cu titlu de mită a fost remisă de către o inculpată cercetată în cauză, atât cu scopul de a nu fi testată cu aparatul etilotest, cât şi pentru a nu fi sancţionată contravenţional întrucât aceasta nu avea asupra sa declaraţia pe proprie răspundere necesară pentru deplasarea pe timp de noapte pe parcursul instituirii stării de alertă pe fondul pandemiei COVID-19, respectiv nu deţinea asupra sa documentele prevăzute la art.

35 alin. (2) din O.U.G. nr. 195/2002, fapt ce constituia contravenţie conform art. art. 101 alin. (1) pct. 18 din acelaşi act normativ”,  se arată în comunicatul DIICOT.

Citeste si: Lidia Buble, dezvaluiri incendiare la “Teo Show”: “Am curajul sa merg oriunde cu capul sus”

Conform legii în vigoare, Lidia Buble riscă câțiva ani de pușcărie. Fapta cântăreței este încadrată la articolul 290, alineatul 1, cu aplicare în articolul 75, alin 2, literele a și b, Cod Penal, ceea ce poate însemna o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7

ani. Lidia Buble a colaborat cu anchetatorii și acest lucru reprezintă un beneficiu pentru ea deoarece această colaborare atrage o pedeapsă minimă cu suspendare.

Cu toate acestea, procurorii DIICOT au luat în calcul faptul că Lidia Buble a colaborat cu anchetatorii și nu a împiedicat investigația, așa că au trimis-o în judecată cu o propunere de circumstanțe atenuante. Acest lucru înseamnă că va primi cel mai probabil o pedeapsă minimă, iar condamnarea va fi una cu suspendare. 

 

 


Dana Roba încă așteaptă să închidă definitiv capitolul cu fostul său soț, Daniel Balaciu. Până atunci, „amintirile” se mai numără doar în bani.