Lidl retrage un sortiment de biscuiți care ar putea conține metal. Avertismentul specialiștilor

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 22 feb 2024, 20:57

Un supermarket renumit retrage un sortiment de biscuiți care ar putea conține metal. Avertismentul specialiștilor

Sursa: Pixabay

Un important lanț de supermarketuri a anunțat retragerea de la vânzare a unui lot de biscuiți cu ciocolată, distribuiți pe întreg teritoriul țării, din cauza riscului potențial de contaminare cu bucăți de metal.

Producătorul a identificat problema și a decis să retragă produsul de la rafturi pentru a asigura siguranța consumatorilor.

Retragere de la vânzare a biscuiților cu ciocolată din marile magazine din țară

Produsul afectat este reprezentat de biscuiții cu ciocolată, cu data de expirare 12 decembrie 2024. Este important de subliniat că alte produse ale aceluiași brand, cu diferite date de expirare, nu sunt afectate și rămân sigure pentru consum.

„Clienţii nu trebuie să consume în niciun caz produsul afectat”, au transmis reprezentanţii magazinului Lidl.

Citește și: Cum să speli frigiderul în 3 pași simpli. La ce perioadă e bine să îi faci igienizarea

Dacă ați achiziționat biscuiții din lotul afectat și nu i-ați consumat încă, specialiștii îndeamnă să verificați data de expirare și să-i returnați în cel mai apropiat supermarket al lanțului respectiv.

Producătorul va restitui suma plătită, iar acest proces nu necesită prezentarea bonului fiscal.

În cazul în care ați consumat deja produsele din lotul respectiv, este recomandabil să vă adresați imediat unui medic. Înghițirea de bucăți de metal poate prezenta riscuri serioase pentru sănătate, iar consultarea medicală este esențială pentru a evalua potențialele consecințe și a primi îngrijiri adecvate.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Bomboanele oferite cadou de Ziua Îndrăgostiților sau Dragobete, un pericol pentru sănătate

Cadourile sub formă de bomboane oferite de Ziua Îndrăgostiților sau Dragobete pot prezenta un real pericol pentru sănătate. Ce substanțe conțin în realitate pralinele de ciocolată?

Citește și: Amendă de 60.000 de euro pentru risipa alimentară. Cine a luat această decizie?

Un studiu realizat recent de InfoCons (Organizația pentru Protecția Consumatorilor) arată că bomboanele de ciocolată conțin până la 10 E-uri, iar zahărul este ingredientul de bază.

Studiul s-a desfășurat prin analizarea a 126 de produse de tip cutii cu bomboane (trufe, praline și bomboane cu ciocolată) disponibile pe piața românească, provenind de la mai mulți producători.

Potrivit InfoCons, rezultatele cercetării indică faptul că aceste produse analizate conțin până la 10 aditivi alimentari de tip E-uri.

Din perspectiva tipurilor de aditivi alimentari, toate produsele incluse în studiu conțin lecitină (E 322), 25,39% dintre acestea includ poliricinoleat de poliglicerină (E 476), în timp ce 18,25% conțin acid citric (E 330), conform informațiilor furnizate de sursa citată.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.