Ingrediente
1 kg limba de porc (sau vita)
2-3 cepe
1 lingura cu ulei
2 morcovi
O foaie de dafin
Un fir de cimbru
Optional o lingura de faina
O lingura bulion
Un pahar de vin
250 g masline fara samburi
1 legatura patrunjel
Sare, piper
Mod de preparare
Limba se fierbe in apa cu o lingura de sare, o foaie de dafin, cimbru, coditele de la patrunjel, o ceapa si morcovul curatate.
Cand limba s-a fiert se lasa sa se raceasca putin, se curata de pielite si taie suvite sau cuburi de 1 cm.
Se caleste restul de ceapa intr-o lingura de ulei, iar cand s-a inmuiat, se adauga limba maruntita.
Optional, se poate adauga o lingura de faina pentru a face rantas si a ingrosa sosul.
Se adauga bulionul, apoi la un minut vinul, se lasa sa se evapore alcoolul si sa scada putin, se adauga maslinele si un polonic din supa in care a fiert limba.
Se mai da intr-un clocot si se da jos de pe foc adaugand patrunjelul proaspat tocat.