Limba maternă Evaluare Națională 2022. Ce subiecte au picat la maghiară, germană, rromani, sârbă, croată, italiană, ucraineană și slovacă

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 17 iun 2022, 16:03
Limba maternă Evaluare Națională 2022 Foto(8)

Ce subiecte au picat la Limba maternă Evaluare Națională 2022 la maghiară, germană, rromani, sârbă, croată, italiană, ucraineană și slovacă la Evaluare Națională 2022.

UPDATE: EDU.RO a publicat subiectele la Limba Maternă Evaluare Națională 2022 

SUBIECTE LIMBA MATERNĂ EVALUARE NAȚIONALĂ 2022  

Subiecte Limba Maternă Evaluare Națională 2022 se regăsesc ma jos, în funcție de fiecare materie în parte. Vezi ce subiecte la Limba Maternă Evaluare Națională 2022 au avut de rezolvat candidații la maghiară, germană, rromani, sârbă, croată, italiană, ucraineană și slovacă. 

Examenul de Evaluare Națională 2022 continuă cu proba scrisă la Limba și literatura maternă, probă care va fi susținută de candidații din rândul minorităților naționale pe

data de 17 iunie.

Aceștia vor susține, în funcție de minoritate, proba scrisă la Limba și literatura maternă în limba maghiară, germană, rromani, sârbă, croată, italiană, ucraineană sau slovacă.

Kanald.ro îți arată ce subiecte au picat la maghiară, germană, rromani, sârbă, croată, italiană, ucraineană și slovacă. 

Citeste si: Calendar Evaluare Națională 2022: Programul pentru Evaluarea Națională 2022 la Limba română, Matematică și Limba maternă

Evaluare Națională 2022. Ce subiecte au picat la Limba maternă 

Ultima probă din cadrul examenului de Evaluare Națională 2022 va fi susținută doar de candidații din rândul minorităților naționale pe data de 17 iunie. Aceștia vor avea de rezolvat subiecte pentru proba scrisă la Limba și literatura maternă în limba maghiară, germană, rromani, sârbă, croată, italiană, ucraineană sau slovacă, în funcție de minoritatea din care fac parte. 

Ce subiecte au picat la la maghiară, germană, rromani, sârbă, croată, italiană, ucraineană și slovacă  vor putea fi văzute pe site-ul kanald.ro de îndată ce Ministerul Educației le va face publice. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Site-ul oficial al Ministerului Educației,  edu.ro  ,  va afișa începând cu orele 15:00 ce subiecte au picat la maghiară, germană, rromani, sârbă, croată, italiană, ucraineană și slovacă, subiecte pe care site-ul kanald.ro

le va publica de îndată ce vor fi disponibile. 

Citeste si: Cum se calculează media pentru admiterea la liceu 2022. Iată cât de mult contează notele de la Evaluarea Națională 2022

EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: Ce subiecte au picat la Limba și literatura maghiară 

 

 

EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: Ce subiecte au picat la Limba și literatura germană 

 

 

EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: Ce subiecte au picat la Limba și literatura rromani 

 

EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: Ce subiecte au picat la Limba și literatura sârbă 

 

EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: Ce subiecte au picat la Limba și literatura croată  

 

 

EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: Ce subiecte au picat la Limba și literatura italiană 

 

EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: Ce subiecte au picat la Limba și literatura ucraineană  

 

EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: Ce subiecte au picat la Limba și literatura slovacă  

 

Citeste si: Este oficial: Fără teze obligatorii și fără medii semestriale pentru elevi! Noi schimbări în Educație au fost anunțate de ministrul Sorin Cîmpeanu

Reguli pentru proba de Limba maternă Evaluare Națională 2022

Ca și la susținerea celorlalte probe din cadrul examenului de Evaluare Națională 2022, și candidaţilor din rândul miorităților naționale care susțin proba la Limba maternă la Evaluare Națională 2022 li se interzice să aibă asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet, la reţelele sociale, pentru comunicare cu alţi candidaţi, asistenţi din unitatea/unităţile de învăţământ/centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.  

De asemenea, se interzice candidaţilor să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul. 

Ce se întâmplă cu cei care fraudează proba scrisă la Limba maternă la Evaluare Națională 2022 

Încălcarea regulilor la proba scrisă la Limba și literatura maternă, ca de altfel la toate probele scrise din cadrul examenului de Evaluare Națională 2022 va fi considerată fraudă/tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi sunt eliminaţi de la proba respectivă, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materiale interzise/ciorne/foi din lucrările scrise, avertizează autorităţile.

Candidaţii eliminaţi de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă primesc nota 1 (unu) pe lucrarea scrisă.

Afișare rezultate la Limba maternă EVALUARE NAȚIONALĂ 2022 

Primele rezultate la Examenul de  Evaluare Națională 2022, atât rezultatele la proba scrisă de Limba și literatura maternă, cât și rezultatul final obținut de fiecare candidat la   EVALUARE NAȚIONALĂ 2022    vor fi afișate pe data de 23 iunie 2022 până la orele 14:00, conform calendarului pentru Evaluare Națională 2022 stabilit de Ministerul Educației. 

Primele rezultate afișate pot fi contestate de elevii care au susținut examenul de Evaluare Națională 2022 și care au fost nemulțumiți de rezultatele afișate pe data de 23 iunie. 

 

 

Taguri:

Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?