„Numerarul conduce la plăți la negru”, de această părere este Marcel Boloș, ministrul Finanțelor. Pentru a combate o posibilă evaziune fiscală, Guvernul scade pragul plăților în numerar pentru magazinele de tip cash&carry.
Plățile în numerar vor fi limitate de către Guvern
Pragul până la care se mai poate plăti în numerar la magazinele de tip cash&carry, a scăzut de la 10.000
Citește și: Se recalculează pensiile! Cine sunt persoanele care pot cere acest lucru
„ Vi se părea normal să-l menţinem la 10.000 lei? Ştim bine că plăţile în numerar sunt generatoare de plăţi la negru şi, în felul acesta, noi trebuie să fim foarte duri cu fenomenul de combatere a evaziunii fiscale, iar una dintre aceste modalităţi este ca să instituim un regim mai aspru pentru ceea ce înseamnă plăţile în numerar.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Marcel Boloș vrea ca românii să apeleze la modalități moderne de plată, iar statul să încaseze taxele și impozitele care i se cuvin. Ministrul Finanțelor susține că totul este în folosul pensionarilor, al școlilor și al spitalelor.
Cât despre banii de pe tichetele de masă, Boloș nu a luat încă o decizie și totul va rămâne la alegerea angajatorului, dacă banii vor fi oferiți cash sau pe card.
Guvernul României a făcut public un proiect de lege cu măsuri fiscale semnificative
Guvernul României a prezentat public un proiect de lege cu măsuri fiscale semnificative, pentru care intenționează să-și asume răspunderea în Parlament. Acest proiect, dezvăluit de Ministerul Finanțelor, are potențialul de a schimba peisajul fiscal din țară și are un impact puternic asupra întreprinderilor, angajaților și economiei în general.
O schimbare semnificativă este introducerea impozitului pe cifra de afaceri. Impozitul pe cifra de afaceri va avea un impact direct asupra întreprinderilor și va necesita o adaptare a strategiilor lor fiscale.
Citește și: Impozit de 70% pentru veniturile nedeclarate. Cotă specială pentru mașini și locuințe de lux
O altă măsură notabilă din proiect este impozitul suplimentar de 1% pentru instituțiile de credit.
Acest impozit ar urma să fie introdus pentru a contribui la veniturile bugetului de stat și pentru a implica mai mult sectorul bancar în susținerea cheltuielilor publice.