„Limita de venituri a crescut la 2.210 lei” Guvernul a crescut plafoanele de venit pentru 1.7 milioane de pensionari din România

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 03 sep 2024, 15:08

Anumiți pensionari vor continua să primească tichete sociale pentru alimente și mese calde, medicamente compensate și ajutor pentru încălzire

Sursa: pexels.com

Guvernul României a adoptat o ordonanță de urgență care aduce vești bune pentru pensionarii cu venituri mici, în special pentru cei care beneficiază de diverse forme de ajutor social.

Conform noilor reglementări, plafonul veniturilor a fost majorat, astfel încât acești pensionari vor continua să primească tichete sociale pentru alimente și mese calde, medicamente compensate și ajutor pentru încălzire, chiar dacă pensiile lor au fost recent recalculate și majorate.

Citește și: „Poștărița mi-a cerut să îi dau decizia înapoi”: Motivul pentru care unii poștași au luat ÎNAPOI deciziile de recalculare a pensiilor

Guvernul a crescut plafoanele de venit pentru 1.7 milioane de pensionari din România

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a anunțat că limita de venituri pentru pensionarii care primesc tichete sociale a fost crescută de la 2.000 la 2.210 lei. Această ajustare asigură menținerea numărului de beneficiari la nivelul din luna august.

„Este vorba despre aproximativ 1,7 milioane de pensionari, persoane cu dizabilităţi sau familii monoparentale. 

În stabilirea acestui prag nu se iau în calcul eventuale alte venituri obţinute de beneficiari în afara celor din pensii şi indemnizaţii sociale pentru pensionari”, a spus Mihai Constantin.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor, fosta parteneră de viață a omului de afaceri. „A încălțat-o, a îmbrăcat-o și după a scos-o.”

De asemenea, Guvernul a majorat plafonul veniturilor din pensii până la care pensionarii pot beneficia de compensarea cu 90% a prețului de referință al medicamentelor. Noua limită este de 2.020 de lei pe lună, comparativ cu vechiul prag de 1.830 de lei. Acest program extins va acoperi peste 2.350.000 de pensionari, asigurându-le accesul la medicamente esențiale la costuri reduse.

În plus, ajutorul pentru încălzirea locuinței și suplimentul pentru energie vor fi acordate în continuare tuturor celor care au beneficiat anterior de acest sprijin, indiferent de tipul de energie utilizat pentru încălzire.

„Potrivit ordonanței de urgență adoptate astăzi de Guvern, cuantumul majorat al pensiilor rezultat în urma procesului de recalculare potrivit legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii nu se ia în calcul la stabilirea drepturilor la ajutorul pentru încălzirea locuinţei şi la suplimentul pentru energie. Pentru a obţine aceste drepturi, pensionarii vor prezenta ultimul talon de pensie, emis înainte de recalcularea acestei pensii.

Măsura se va aplica în perioada 1 septembrie 2024- 15 octombrie 2025”, a conchis Constantin.

 

 


În gala de duminică, lacrimile sunt cele care se năpustesc asupra concurenților din Casa Iubirii. Giuly, Robert, dar și Rebecca nu se mai pot abține și dau frâu liber sentimentelor apăsătoare. Patrick este în pericol de eliminare.