Lionel Messi: Inter Miami semnează cu atacantul argentinian până în 2025

Author: Bogdan Frațilă

Atacantul argentinian Lionel Messi a semnat cu echipa americană Inter Miami din MLS, într-un contract valabil până în 2025

Sursa: Captură YouTube

Atacantul argentinian Lionel Messi a semnat cu echipa americană Inter Miami din MLS, într-un contract valabil până în 2025

Atacantul argentinian Lionel Messi a semnat cu echipa americană Inter Miami din MLS, într-un contract valabil până în 2025. De șapte ori câștigător al Balonului de Aur, în vârstă de 36 de ani, a părăsit campioana Franței, Paris St-Germain, la finalul sezonului 2022-23.

"Sunt foarte entuziasmat să încep acest următor pas în cariera mea cu Inter Miami și în Statele Unite", a declarat Messi, care și-a condus țara la câștigarea Cupei Mondiale din Qatar anul trecut.

Co-proprietarul Inter Miami, David Beckham, a declarat că această semnătură este un "vis devenit realitate".

Messi, care nu a mai jucat până acum pentru o echipă de club din afara Europei, a adăugat: "Este o oportunitate fantastică și împreună vom continua să construim acest proiect frumos.

"Ideea este să lucrăm împreună pentru a atinge obiectivele pe care le-am stabilit și sunt foarte nerăbdător să încep să ajut aici, în noua mea casă".

Ce spune Beckham?

Referitor la faptul că și-a asigurat serviciile unui jucător care se așteaptă să câștige un nou Balon de Aur în acest an, Beckham a declarat: "Nu am avut nicio problemă: "În urmă cu 10 ani, când mi-am început călătoria pentru a construi o nouă echipă în Miami, am spus că visam să aduc cei mai mari jucători din lume în acest oraș uimitor.

"[Am vrut] jucători care să împărtășească ambiția pe care am avut-o când m-am alăturat echipei LA Galaxy, pentru a ajuta la creșterea fotbalului în SUA și pentru a construi o moștenire pentru următoarea generație în acest sport pe care îl iubim atât de mult.

"Astăzi, acest vis a devenit realitate. Nu aș putea fi mai mândru că un jucător de calibrul lui Leo se alătură clubului nostru, dar sunt, de asemenea, încântat să urez bun venit unui bun prieten, unei persoane uimitoare și familiei sale frumoase să se alăture comunității noastre Inter Miami.

"Următoarea fază a aventurii noastre începe ea și abia aștept să îl văd pe Leo intrând pe teren".

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Messi va fi disponibil pentru a juca pentru Miami împotriva echipei LIGA MX Cruz Azul, pe 21 iulie, în meciul de deschidere al Cupei Ligii.

"Suntem foarte bucuroși că cel mai mare jucător din lume a ales Inter Miami și Major League Soccer, iar decizia sa este o dovadă a impulsului și energiei din spatele ligii

și sportului nostru din America de Nord", a declarat Don Garber, comisarul MLS.

"Nu avem nicio îndoială că Lionel va arăta lumii că MLS poate fi o ligă aleasă de cei mai buni jucători din acest sport. Așteptăm cu nerăbdare să-l vedem debutând pentru Inter Miami în turneul nostru Leagues Cup, la sfârșitul acestei luni."

Istoric

Messi a câștigat ultimul dintre cele șapte premii Ballon d'Or pentru cel mai bun jucător din lume în 2021 și ar putea să îl câștige din nou în cursul acestui an după

ce a condus Argentina la succesul la Cupa Mondială din Qatar în 2022.

El a marcat 32 de goluri în 75 de meciuri pentru PSG și a încheiat sezonul trecut cu 16 goluri și 16 pase de gol în Ligue 1.

Messi s-a alăturat echipei franceze în 2021, după ce a petrecut 21 de ani la Barcelona.

Messi este golgheterul record al Barcelonei, cu 672 de goluri, și a câștigat 10 titluri în La Liga, patru Ligi ale Campionilor și șapte Cupe ale Spaniei.

Citește și: Cine este favorit la Balonul de Aur 2023: tânărul Haaland sau veteranul Messi?

Citește și: Messi confirmă noul sau contract! Afla unde va juca in viitor Lionel

Citește și: „I am Jose Mourinho”- Povestea celebrului antrenor portughez de fotbal

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.