Atunci când mergeți la cumpărături, e bine să fiți atenți la locul din care alegeți să achiziționați produse, dar și la etichetele de pe acestea și lista de ingrediente.
Iată lista alimentelor de evitat atunci când mergeți la cumpărături
Cel mai indicat ar fi ca în cazul laptelui, ouălor sau a cărnii, a se verifica să nu existe un miros suspect.
De asemenea, românii trebuie să se asigure că vitrina din care cumpără alimente congelate are o temperatură de -18 grade Celsius, iar în cazul celor de la frigider, temperatura să fie între 4 și 8 grade Celsius, scrie Fanatik.
În ceea ce privește carnea vândută la vrac, cumpărătorii trebuie să fie atenți ca vânzătorul să poarte mănuși, mască și părul acoperit. Mirosul cărnii este de asemenea unul important.
Citește și: Pericol de îmbolnăvire! Sute de restaurante, baruri și fast-food-uri, închise de pe litoralul românesc
Și în acest caz, carnea trebuie păstrată într-o vitrină cu o temperatură între 4 și 8 grade Celsius.
În ceea ce privește laptele, ANPC a tras un semnal de alarmă asupra calității acestuia. Specialiștii recomandă utilizarea sa în maxim 3 zile.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
La magazin trebuie să stea la aceeași temperatură ca și carnea, adică între 4-8 grade Celsius.
ANPC avertizează cumpărătorii români să verifice mereu etichetele.
La ce trebuie să fie atenți românii atunci când merg la cumpărături
ANPC înseamnă românii să nu cumpere produse complet vidate și care prezintă mirosuri și culori schimbate. De asemenea, o altă recomandare de „așa nu” o reprezintă produsele de patiserie și de cofetărie, deoarece pot duce la probleme grave de sănătate.
Citește și: Veste rea pentru milioane de pensionari. Majorarea de anul viitor riscă să fie amânată
De asemenea, specialiștii în alimentație spun că un alt pericol pentru organism este peștele proaspăt sau congelat. În cazul unei depozitări neconforme, aceste are un miros înțepător, iar carnea este moale.