Lista completă a camerelor de rovinieta din România. Unde sunt amplasate, de fapt, acestea

Author: Luiza Stama
Actualizat: 18 iul 2022, 10:50

Camerele de rovinieta din Romania sunt amplasate in mai multe localitati, iar soferii trebuie sa stie ce calatorii necesita taxa de drum.

Taxa de drum sau rovinieta trebuie platita de toti soferii care folosesc reteaua rutiera din Romania, iar valoarea ei este stabilita in functie de perioada pe care o acopera si de tipul de autovehicul pentru care se plateste. Rovinieta se aplica in Romania de 17 ani.

CNAIR are o retea de zeci de puncte de verificare a rovinietei, unele dintre acestea fiind mobile. Si punctele de trecere a frontierei au fost dotate cu camere de verificare a rovinietei.

Camerele mobile acopera tot teritoriul tarii pe drumurile pe care nu sunt amplasate sisteme de camere fixe si nu exista o procedura prestabilita de amplasare.

Iata unde se afla unele camere de rovinieta in Romania

Lista cu locurile unde sunt amplasate camere de rovinieta in Romania

Din 25 august 2020, au fost instalate doua noi camere pentru verificarea rovinietei, iar totalul este de 108 camere fixe la nivel national. Atentie soferi! Amenda pentru lipsa rovinietei poate sa ajunga la 4.500 de lei.

Rovinieta poate fi platita si online, pe www.erovinieta.ro, unde e nevoie sa aveti un cont de utilizator, iar pretul rovinietei variaza intre 3 euro si 28 de euro, in functie de perioada de valabilitate aleasa si de tipul autovehiculului.

Prin introducerea datelor vehiculului, soferii pot verifica pe site-ul CNAIR valabilitatea rovinietei.
Taxa de drum poate sa fie platita cu usurinta si prin SMS, prin reteaua Digi RCS-RDS. Pentru achitarea rovinietei se trimite SMS la 7500 cu numarul de inmatriculare al vehiculului si categoria rovinietei.

Pentru un autoturism, taxa de drum este de 3 euro pentru 7 zile, 7 auro pentru 30 de zile, 13 euro pentru 90 de zile si 28 de euro pentru 12 luni.

Amenda pentru neplata rovinietei este cuprinsa intre 250 si 500 de lei pentru un autoturism, iar in vehicul de transport de marfa, care circula fara o rovinieta poate sa atraga o amenda de pana la 4.500 de lei.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Citeste si: Cat timp castiga soferii care merg cu viteza mare. Titi Aur: "Am facut experimentul!"

Citeste si: Martorii de bord: lista completa. Ce inseamna fiecare

Citeste si: Cate tipuri de becuri auto exista si cum alegi modelul corect pentru masina ta?