Lista de cumpărături pentru bebe

Author: O.P.
Actualizat: 16 apr 2020, 16:17

Venirea pe lume a primului copil este mare prilej de bucurie pentru întreaga familie, dar și de griji pentru viitorii părinți

Vor să pună totul la punct, să amenajeze camera copilului și să cumpere tot ce va avea nevoie micuțul în primele zile de viață. Iar această agitație poate fi extrem de obositoare și neplăcută. Dacă și tu ești în această situație, îți venim în ajutor cu acest articol, care prezintă o listă de cumpărături cu strictul necesar pentru bebeluș. 

Obiecte pentru camera copilului

Primul lucru pe care ar trebui să-l ai în vedere este amenajarea camerei pentru cel mic. Chiar dacă la început vei dormi cu el în cameră, ar fi bine ca bebe să aibă o cameră a lui, care va putea fi reamenajată, pe măsură ce el va crește. Iată ce trebuie să cumperi pentru amenajarea camerei:

 

Un pat comod și sigur: patul este cel mai important element din cameră, pentru că în primele luni de viață copilul o să doarmă foarte mult timp. Patul trebuie să fie confortabil, dar și sigur, pentru ca micuțul să nu se accidenteze. În magazine vei găsi multe modele de https://favi.ro/produse/categorie/patuturi-pentru-copii, din lemn sau paturi pliante, pe care le poți strânge și lua cu tine în concediu. Patul poate să fie prevăzut și cu un carusel cu jucării, pentru distracția micuțului. De asemenea, unele pătuțuri au un sertar în partea de jos, ideal pentru depozitarea lenjeriei.

O masă de înfășat: această masă trebuie să fie stabilă și ușor de folosit, pentru că o vei utiliza foarte des, inclusiv noaptea. Poți cumpăra o masă simplă sau o comodă de înfășat, care este prevăzută cu sertare unde poți pune scutecele, cremele și șervețelele umede. Tot aici poți să păstrezi în siguranță și la îndemână jucăriile copilului.

Perne, prosoape, pilote și lenjerie de pat: cumpără perne speciale pentru nou-născut, două pilote ușoare, antialergice și câteva seturi de lenjerie de calitate, din bumbac, în culori plăcute, cu desene vesele. De asemenea, un pătuț cu saltea inclusă reprezintă o investiție care poate să sporească zilnic confortul bebelușului tău.  

Un dulap: bebelușul trebuie să aibă dulapul lui, unde vei păstra hainele, lenjeriile de pat și prosoapele, separat de ale voastre. Pentru început poți alege chiar și un dulap mai mic, pentru că micuțul nu va avea foarte multe haine. Însă ar fi bine să cumperi unul care să-ți fie util mai mulți ani.

 

Hainele pentru bebeluș

În primele luni de viață, copilul nu are nevoie de foarte multe hăinuțe, dar acestea trebuie schimbate și spălate des, deci va trebui să cumperi suficiente. Trece pe listă următoarele articole:

Mai multe body-uri cu mânecă lungă și scurtă

Seturi de șosete

Căciulițe (groase, dar și unele mai subțiri)

Costume călduroase pentru ieșit afară iarna

Pulovere

Mănuși

Dresuri

Papucei.

Căruciorul

Ideal ar fi să alegi un cărucior de calitate, care să poată fi adaptat în funcție de vârsta copilului. Astfel, există produse care includ un landou - ideal pentru primele luni de viață ale copilului, când el stă culcat - dar și un cărucior în care micuțul poate să stea în șezut atunci când va crește. În acest fel, nu va trebui să schimbi căruciorul după doar câteva luni. Unele modele sunt prevăzute și cu un scaun special pentru mașină, de tip scoică.

Pentru cărucior trebuie să folosești și câteva jucării, o umbreluță care să-l protejeze pe bebe vara de soare, o prelată pentru ploaie, dar și o pătură cu care să îl poți înveli în zilele mai reci. Nu folosi aceeași pătură și afară și acasă, pe pat!

Cosmeticele

La acest capitol va trebui să cumperi destul de multe produse:

Scutece de unică folosință (cumpără multe cutii, pentru că vei avea nevoie!)

Șervețele umede

Cremă împotriva iritațiilor de scutec

Gel de duș și șampon special pentru bebeluși

Ulei hidratant.

Alte accesorii

Pe lângă toate cele menționate mai sus, cumpără și mai multe seturi de bavete, câteva biberoane cu tetine și un aparat pentru sterilizat biberoane (în cazul în care nu vei putea să alăptezi), dar și o pompă de sân și tampoane pentru sân - îți vor fi foarte utile dacă vei alăpta.  

Dacă vei cumpăra tot ce este menționat în această listă, poți fii sigură că vei avea în casă tot ce este absolut necesar pentru primele zile alături de bebe. Poți alege dintr-o mulțime de produse pentru copii de pe motorul de căutare https://favi.ro/. În acest fel, vei evita cheltuielile inutile și drumurile fără sens prin magazine, ca să te poți bucura în liniște de venirea pe lume a micuțului tău.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.