Lista localităţilor din România care au intrat în scenariul ROȘU. Este nevoie de certificatul Covid-19 pentru a intra în baruri și restaurante

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 23 sep 2021, 13:21
Foto(10)

Autoritățile din România sunt în alertă. Cazurile noi de infectare cu coronavirus au explodat în ultimele ore. Astfel, au decis să introducă noi restricții.

România se închide pe bucăți. Autoritățile au decis să impună noi restricții în mai multe localități din țară după ce numărul de cazuri noi cu coronavirus au crescut semnificativ.

Citeste si: Declarația pe propria răspundere redevine OBLIGATORIE. Amenzile pot ajunge la zeci de milioane de lei. Iată cum se DESCARCA corect formularele

Certificatului verde Covid, obligatoriu în România

Din cauza numărului mare de cazuri noi de infectări cu Covid-19, autorităile din România au decis să impună noi restricții pentru a stopa răspândirea coronavirussului.

Așadar, cea mai importantă măsură este obligativitatea prezentării certificatului verde Covid pentru accesul la activități economice (baruri, restaurante, spectacole, evenimente private etc) în localitățile în care rata infectărilor a trecut de 3 cazuri la 1.000 de locuitori.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu a aprobat măsuri mai dure ca în starea de urgență. Lista completă a restricțiilor care vor intra în vigoare. Magazinele se vor închide la ora 18:00 unde rata este între 4 și 6 la mia de locuitori

Grupul de Comunicare Strategică  a transmis miercuri că incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19, la 14 zile, este mai mare sau egală cu 3/1.000

de locuitori în 46 de oraşe şi 266 de comune.

Lista localităţilor din România care au intrat în scenariul roşu

Dintre cele 46 de oraşe, cinci au incidenţă de peste 5 la mia de locuitori. Cele mai mari valori ale incidenţei COVID-19 s-au înregistrat în:

- Horezu (judeţul Vâlcea): 42 de cazuri, incidenţă de 6,09;

- Negreşti-Oaş (judeţul Satu Mare): 101 cazuri, incidenţă de 5,91;

- Vişeu de Sus (judeţul Maramureş): 96 de cazuri, incidenţă de 5,42;

- Bechet (judeţul Dolj): 24 cazuri, incidenţă de 5,31;

- Bragadiru (judeţul Ilfov): 160 cazuri, incidenţă de 5,17.

Certificatul verde se poate obține de pe site-ul pus la dispoziție de Guvern -  https://certificat-covid.gov.ro/login.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Pentru cei care s-au vaccinat, certificatul verde este valabil un an, în cazul celor care au trecut prin boală, valabilitatea este de 180 de zile de la primul test pozitiv, iar pentru cei cu un text negativ, este 72 de ore.

Capitala a intrat în zona roşie cu o incidenţă de 3,30 de cazuri la mia de locuitori. Judeţul Ilfov se situează pe primul loc în ceea ce priveşte incidenţa infectărilor cumulate la 14 zile, cu 3,65 cazuri la mia de locuitori, fiind urmat de judeţul Satu Mare cu 3,42 şi Timiş cu 3,40.