Lista țărilor din "zona galbenă" a fost actualizată! Iată ce categorii de persoane nu mai sunt nevoite să stea în carantină

Autor: Marina Ionescu
Lista tarilor din "zona galbena".
Sursa: PixaBay

Romanii aflati in strainatate sunt informati ca vor fi obligati sa stea in carantina 14 zile la intrarea in tara, daca vin dintr-una din tarile care se afla pe lista de "zona galbena".

Autoritățile au modificat lista țărilor pentru care se impune carantina la sosirea în România, după ce Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor a actualizat indicii epidemiologici.

Citeste si: Întorsătură de ultim moment! Florin Cîțu vine cu noi informații despre relaxarea măsurilor. Revine sau nu România la normalitate de la 1 iunie?!

Lista țărilor care fac parte din zona galbenă a fost actualizată

Autoritățile au stabilit criteriile care îi exclud pe unii români de la carantină sau izolare, în cazul în care se întorc în țară dintr-o destinație care se află în zona galbenă. 

„Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 22.04.2021, Hotărârea numărul 23 prin care a fost actualizată lista statelor și zonelor condiserate de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

Reamintim că de la măsura de carantinare pentru persoanele care sosesc din aceste state sunt prevăzute mai multe excepții.

Astfel, nu va fi instituită carantina pentru persoanele care sosesc în România din aceste zone dacă:

– au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2, inclusiv cea de a 2-a doze și au trecut cel puțin 10 zile de la data acesteia până la data intrării în România;

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

– au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale (ex: test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior intrării în țară) și au trecut cel puțin 14 zile de la

data confirmării până la data intrarării în țară;

– rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul național”,  a nunţă CNSU.

Citeste si: Nu vor fi ridicate toate restricțiile la 1 iunie? Klaus Iohannis, vești proaste pentru români: „Să nu credem din greșeală că 1 iunie...”

Coronavirus în România- 23 aprilie 

Până astăzi, 23 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.042.521 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  963.840 de pacienți au fost declarați vindecați. 

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.523 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos. 

Citeste si: Bilanț coronavirus 23 aprilie 2021: Numărul cazurilor noi scade, dar numărul deceselor se menține mare! Câte s-au înregistrat

În intervalul 22.04.2021 (10:00) – 23.04.2021 (10:00) au fost raportate 170 de decese (100 bărbați și 70 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare,  Sibiu,  Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.