Lista tarilor din "zona galbena". Cine este obligat sa stea in carantina 14 zile la intrarea in Romania

Autor: Luiza Stama
Actualizat: 01 feb 2021, 15:30
Cine este obligat sa stea in carantina 14 zile

Romanii aflati in strainatate sunt informati ca vor fi obligati sa stea in carantina 14 zile la intrarea in tara, daca vin dintr-una din tarile care se afla pe lista de "zona galbena".

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a actualizat in cursul zilei de marti lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat. Cei care intra in Romania, venind din aceste state vor fi obligati sa intre in carantina timp de 14 zile.

Lista contine 32 de state si va intra in vigoare joi, pe data de 15 octombrie 2020.

Numarul tarilor din "zona galbena" este mai mic, fata de lista anterioara, care prevedea aceleasi restrictii pentru cei care eneau din 49 de state.

Astfel, cetatenii care doresc sa revina in Romania din urmatoarele state, vor fi obligati sa ramana in carantina, la domiciliu, pentru 14 zile.

Andorra, Israel, Muntenegru, Cehia, Polinezia Franceza, Guam, Argentina, Belgia, Bahrain, Olanda, Bahamas, Aruba, Gibraltar, Spania, Costa Rica, Franta, Republica Moldova, Marea Britanie, Islanda, Puerto Rico, Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Armenia, Liban, Capul Verde, Panama, Slovacia, SUA, Columbia, Kuweit, Brazilia, Malta si Oman.

Cine face exceptie

In ciuda acestor restrictii de maxima siguranta exista si cateva exceptii care i-ar putea avantaja pe cei care au de stat maxim trei zile in tara.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Potrivit ministrului Sanatatii, cetatenii care au probleme urgente de rezolvat in tara si care se pot finaliza in maxim trei zile, au posibilitatea sa scape de carantina, daca prezinta un test negative de COVID-19, efectuat cu maximum 72 de ore inainte. Daca timpul petrecut in tara este mai mare, atunci, se impune carantina de 14 zile, cu posibilitatea efectuarii testului in a opta zi. In conditiile in care testul iese negativ, persoana in cauza poate iesi din carantina dupa zece zile de la intrarea sau revenirea in tara.

Citeste si: Lista completa de restrictii in Romania. Ordinul a intrat in aplicare si toata lumea trebuie sa stie

Citeste si: Lista: Ce persoane sunt exceptate de la carantina la intrarea in Romania

 

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.