Live cutremure Turcia și Siria. Numărul morților a depășit 22.000 de mii. Experții nu sunt optimiști în ceea ce privește persoanele care vor mai fi salvate

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 10 feb 2023, 15:57

Două adolescente din orașul Kahramanmaraș, Turcia, au fost scoase de sub ruine după 101 ore

Sursa: Twitter

Au trecut mai bine de 100 de ore de la primul cutremur care a avut loc în Turcia, pe data de 6 februarie. Până astăzi, 10 februarie, au fost declarați decedați peste 22.000 de oameni atât din Turcia, cât și din Siria.

Salvatorii lucrează zi și noapte, pentru a reuși să salveze câți mai mulți oameni de sub dărâmături. Cu toate acestea, experții nu sunt foarte optimiști, deoarece, după atâtea ore și după temperaturi cu minus noaptea, cei de sub dărâmături cu greu rezistă.

UPDATE ORA 14:00. Două surori au fost salvate după zece ore de intervenție

Două adolescente din orașul Kahramanmaraș, Turcia, au fost scoase de sub ruine după 101 ore și după o operațiune de salvare care a durat zece ore.

Pompierii au vorbit cu ele pe tot parcursul operațiunii.

UPDATE ORA 12:00. Un tată și cei doi fii au fost scoși de sub dărâmături după mai bine de 70 de ore

După 76 de ore petrecute sub dărâmături, un tată și fiii săi  au fost scoși în viață de sub ruine. Ersin și Mustafa se aflau sub dărâmăturile unui bloc de opt etaje din Ibrahimli, Turcia.

Soția și mama copiilor a decedat.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citește și: „Doamne, trimite încă un cutremur! Să pună locul ăsta la pământ”. Dorința uluitoare a două fete din Turcia, în timp ce salvatorii căutau supraviețuitori

UPDATE ORA 10.00. Statele Unite ale Americii oferă un ajutor de peste 80 de milioane de euro

America a anunțat că va oferi un ajutor în valoare de 85 de milioane de dolari pentru Siria și pentru Turcia, conform Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare. Ajutorul va trimite, în cea mai mare parte, medicamente și produse sanitare.

Citește și: VIDEO Momentul în care un bloc din Turcia „rezistent la cutremur” se prăbușește. Imobilul era nou

UPDATE ORA 08:00. Sute de mii de oameni din Siria nu au unde să se adăpostească

Cutremurele de 7,8 și de 7,5 din Turcia s-au resimțit puternic și în Siria și sute de mii de sirieni au rămas fără case. Aceștia se adăpostesc unde pot, deoarece temperaturile sunt scăzute și dorm în moschei, în adăposturi improvizate sau chiar în ce a mai rămas din ce le-a fost casă.