LIVE TEXT Ziua 347 de război în Ucraina. Situația din estul țării devine „foarte dificilă”, afirmă Volodimir Zelenski. Harkov a fost lovit cu două rachete rusești

Autor: Lavinia Medrea

Situația din estul țării devine „foarte dificilă”, afirmă Volodimir Zelenski

Sursa: Facebook Volodimir Zelenski

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenskii, a declarat că situația de pe liniile de front din estul țării este din ce în ce mai dificilă. Două rachete rusești au lovit centrul orașului Harkov din nord-estul Ucrainei, iar una dintre ele a nimerit o clădire rezidențială.

UPDATE:

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

  • Două rachete rusești au lovit centrul orașului Harkov din nord-estul Ucrainei, una dintre ele lovind o clădire rezidențială, a anunțat, duminică, primarul orașului, potrivit Reuters.
  • „În acest moment, se știe că există un incendiu într-una dintre clădirile rezidențiale și o persoană rănită”, a declarat Ihor Terekhov, pe platforma de mesagerie Telegram.
  • Nu s-a verificat în mod independent acest raport.

Situația de pe frontul de est al Ucrainei se îngreunează

UPDATE:

  • Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că situația de pe liniile de front din estul țării este din ce în ce mai dificilă, iar Rusia pune tot mai multe trupe în luptă.
  • Kremlinul a făcut presiuni pentru o victorie semnificativă pe câmpul de luptă, după luni de eșecuri, forțele rusești încercând să închidă controlul asupra orașului Bakhmut și luptând pentru controlul unei rute importante de aprovizionare din apropiere pentru forțele ucrainene.

Citește și: Soția soldatului rus, care l-a îndemnat să abuzeze sexual ucrainencele, este dată în urmărire internațională: „Îți permit”

  • Trupele rusești încearcă, de asemenea, să captureze orașul minier de cărbune Vuhledar, situat la aproximativ 120 km sud-vest de Bakhmut, în regiunea estică Donețk.
  • „A trebuit să spun adesea că situația de pe front este dificilă și devine din ce în ce mai dificilă, și este din nou acel moment... Invadatorul își pune tot mai multe forțe pentru a sparge apărarea noastră”, a declarat Volodimir Zelenski, în discursul său video nocturn.

  • „Este foarte dificil acum în Bakhmut, Vuhledar, Lyman și în alte direcții”, a continuat acesta.

Ofensiva militară a Rusiei în Bakhmut și Lyman a eșuat

UPDATE:

  • Ministrul adjunct al Apărării, Hanna Malyar, a scris pe Telegram că eforturile Rusiei de a sparge apărarea în Bakhmut și Lyman au eșuat.

Citește și: „Consecințe greu de prevăzut”. Rusia a trecut la amenințări, după ce Volodimir Zelenski a făcut o vizită în Statele Unite ale Americii

  • Lyman, care se află chiar la nord de Bakhmut, a fost eliberat de forțele ucrainene în octombrie.
  • „Săptămâna aceasta, forțele de ocupație rusești au depus toate eforturile pentru a sparge apărarea noastră și pentru a înconjura Bakhmut și au lansat o ofensivă puternică în sectorul Lyman”, a declarat Malyar. „Însă, datorită rezistenței soldaților noștri, nu au reușit”. a continuat ministrul adjunct al Apărării.
  • Vineri, liderul Ucrainei a promis că forțele sale vor lupta pentru Bakhmut „atât timp cât vor putea”, dar situația de acolo devine din ce în ce mai gravă pentru forțele ucrainene.
  • Statul major al forțelor armate ucrainene a raportat zilnic numeroase confruntări de luptă în zonă, iar bloggerii militari de la Moscova au susținut o serie de succese rusești neverificate de-a lungul liniei de front.

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.