LIVE TEXT Ziua 364 de război. Putin acuză Occidentul că a declanșat războiul din Ucraina: "Scopul lor este să ne facă poporul să sufere"

Author: Diana Tilă
Actualizat: 22 nov 2023, 01:10

Războiul a ajuns în cea de-a 364-a zi. Putin a susținut că Occidentul a pornit războiul din Ucraina, iar Rusia a folosit „forța pentru a-i opri”.

Statul Major General al Ucrainei a transmis miercuri dimineaţă că armata ucraineană a respins, în ultimele 24 de ore, atacurile rusești în apropierea a șapte localităţi, din regiunile Donețk și Luhansk.

Forțele aeriene ucrainene au lansat opt atacuri asupra bazelor temporare ale trupelor rusești și două lovituri asupra pozițiilor sistemelor de rachete antiaeriene ale Rusiei, a precizat Statul Major General. Armata ucraineană a mai lovit două baze temporare ale trupelor rusești.

Marți, în discursul ținut în fața Parlamentului rus, Vladimir Putin a susținut din nou că Occidentul a pornit războiul din Ucraina, iar Rusia a folosit „forța pentru a-i opri”.

Citește și: Vladimir Putin reia amenințările nucleare, cu doar câteva zile înainte de împlinirea unui an de război în Ucraina

UPDATE 14:40. Rușii s-au adunat în număr mare la mitingul lui Putin din Moscova

Rușii se adună miercuri în număr mare la stadionul Luzhniki din Moscova, pentru un miting-concert care marchează un an de debutul invaziei ruse în Ucraina și Ziua Apărătorului Patriei, care pică mâine, relatează  BBC. Este de așteptat ca Putin să participe și să țină un discurs, iar o serie de cântăreți ruși vor cânta.

 

 

Putin acuză Occidentul că a declanșat războiul din Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin a susținut marți discursul său anual în fața parlamentului de la Moscova că Rusia se află într-o perioadă dificilă, că și-a dorit pacea dar că Occidentul a avut alte planuri, acuzând cancelariile occidentale că vor transformarea conflictului din Ucraina în unul global.

"Ne aflăm într-o perioadă dificilă, în fața unor evenimente istorice.  Vom decide sarcinile operațiunii militare speciale pas cu pas.  Noi am făcut tot posibilul să rezolvăm pe cale pașnică situația din Donbas, dar Occidentul s-a pregătit pentru un alt scenariu.

Kievul a purtat discuții cu Occidentul despre livrarea de arme înaintea operațiunii militare speciale.  NATO s-a extins până la granițele noastre, tot mai multe trupe au fost masate la granițele noastre. 

Occidentul și-a înșelat în mod cinic populația.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Noi ne apărăm interesul nostru și poziția că nu ar trebui să existe o diviziune între țările civilizate și restul.  Doar SUA au un număr mare de baze militare în jurul lumii.  Statele Unite au părăsit în mod unilateral tratate internaționale  Ei (n.r. statele occidentale) au început acest război, noi am făcut tot ce ne-a stat în putință să îl oprim, Sevastopolul din Crimeea era următoarea țintă.

Citește și: Vladimir Putin, discurs la un an de la invazia în Ucraina:"Urmează schimbări extraordinare în întreaga lume" Care este următoarea țintă a liderului de la Kremlin

Obiectivul Occidentului este puterea fără limite, pentru Occident miza o reprezintă trilioane de dolari.  Occidentul a început să facă Ucraina „anti-rusă” cu mult timp în urmă.  Unitățile militare ale Kievului folosesc însemne naziste, nimeni din Occident nu observă asta.

Proiectul „anti-Rusia” înseamnă canalizarea agresiunii către est pentru a alimenta un război în Europa.  Responsabilitatea pentru escaladarea din Ucraina este la elitele occidentale.  Occidentul vrea să schimbe conflictul local în unul global.  Existența țării noastre este în joc însă înfrângerea țării noastre pe câmpul de luptă este imposibilă

Biserica Anglicană intenționează să ia în considerare ideea unul Dumnezeu neutru din punct de vedere al genului, ei nu știu ce fac.  Noi nu vom fi niciodată ca elitele occidentale, să ne angajăm în vânători de vrăjitoare.

Vestul va încerca să ne divizeze, să pună pariuri pe trădători.  Majoritatea poporului nostru ne-a susținut acțiunile de apărare a Donbasului, vreau să mulțumesc poporului rus pentru hotărârea și curajul său.  Noile teritorii au ales să fie cu Rusia în pofida amenințărilor naziștilor, vom crește programele de asistență socială pentru acestea.

Vom face tot posibilul ca pacea să se întoarcă pe pământurile noastre.  Luptătorii noștri luptă pentru viitor, pentru restaurarea dreptății istorice.

Înțelegem cu toții cât de greu este pentru rudele soldaților căzuți, voi propune crearea unui fond de stat special pentru a susține veteranii și rudele soldaților căzuți.  Este datoria noastră să susținem familiile care i-au pierdut pe cei dragi.

Următorii noștri pași pentru întărirea armatei și marinei ar trebui să țină cont de experiența operațiunii militare speciale, trebuie să ajungem la niveluri înalte pentru toate componentele forțelor armate.

Occidentul luptă împotriva noastră pe frontul economic, nu îi va reuși.  Occidentul a provocat creșteri de prețuri, pierderi ale locurilor de muncă.  Occidentul ne-a furat rezervele Forex și de aur.  Scopul lor este să ne facă poporul să sufere.  Economia Rusiei s-a dovedit mult mai puternică decât credeau ei în Occident.  Rusia are toate resursele de care avem nevoie.

Citește și: SUA acuză oficial Rusia de crime împotriva umanității în Ucraina!

Occidentul și-a declarat intenția de a provoca o înfrângere strategică Rusiei, știm că el este în spatele tentativelor Ucrainei de a ne lovi bazele.

Cerințele Occidentului ca Rusia să permită inspecții ca parte tratatelor privind armele sunt absurde.

Rusia își suspendă participarea la tratatul privind armele strategice ofensive, aceasta nu este o retragere, ci o suspendare a participării.  Dacă SUA vor efectua teste nucleare, vom face la fel, suntem încrezători în forța noastră.", a declarat Vlasimir Putin.