LIVE TEXT Ziua 423 de război în Ucraina. Marea Britanie încearcă să găsească o justificare logică pentru războiul pornit de Rusia. Crimeea a fost atacată

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 22 apr 2023, 12:14

Marea Britanie încearcă să găsească o justificare logică pentru războiul pornit de Rusia

Sursa: Twitter @BizidayApp

Jack Teixeira, autorul „Pentagon Leaks”, a început să posteze informații sensibile pe platforma de socializare Discord în februarie 2022.

UPDATE:

  • Cel mai înalt oficial din Crimeea ocupată de Rusia a declarat că sistemele sale de apărare aeriană au fost activate, dar nu au fost raportate pagube sau victime.
  • „Forțele de apărare aeriană au atacat pe cer deasupra Crimeei. Nu există pagube sau victime. Cer tuturor să rămână calmi și să aibă încredere doar în sursele de informații de încredere”, a declarat Serghei Aksyonov, pe aplicația de mesagerie Telegram.
  • El nu a precizat care a fost ținta apărării aeriene și nici nu a specificat locul în care a avut loc activitatea militară.

Marea Britanie caută o justificare a războiului pornit de Moscova

UPDATE:

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

  • Ministerul britanic al Apărării a publicat actualizarea informațiilor pentru 22 aprilie, afirmând că Rusia se luptă să mențină coerența unei narațiuni de bază folosite pentru a justifica războiul din Ucraina: invazia este asemănătoare cu experiența sovietică din timpul celui de-al doilea război mondial.
  • Actualizarea postată pe Twitter a detaliat încercările Rusiei de a unifica publicul în jurul mesajului său central:

„La 18 aprilie 2023, presa de stat rusă a anunțat anularea marșurilor de comemorare a „Marelui Război Patriotic” al Regimentului Nemuritor din acest an, din motive de „siguranță”. În realitate, este foarte probabil ca autoritățile să fi fost îngrijorate de faptul că participanții ar fi evidențiat amploarea pierderilor recente ale Rusiei. Acest lucru vine după ce proprietarul grupului Wagner, Evgheni Prigozhin, a pus în mod public la îndoială faptul că există de fapt "naziști" în Ucraina, mergând împotriva justificării Rusiei pentru război.

Autoritățile au continuat încercările de a unifica publicul rus în jurul unor mituri polarizante despre anii 1940. La 12 aprilie 2023, agenția de știri de stat RIA Novosti a raportat documente „unice” din arhivele FSB, care îi implicau pe naziști în uciderea a 22.000 de cetățeni polonezi în masacrul de la Katyn din 1940. În realitate, agenția predecesoare a FSB, NKVD, a fost responsabilă. În 2010, Duma de Stat a Rusiei l-a condamnat oficial pe Iosif Stalin pentru că a ordonat aceste crime”.

UPDATE:

  • Un tribunal din Moscova a ordonat arestarea jurnalistului de investigație bulgar Christo Grozev, adăugându-l pe lista sa de „agenți străini”, a anunțat agenția de presă de stat RIA.

Citește și: Rusia își bombardează din greșeală propriul oraș

  • Grozev este jurnalistul principal pentru Rusia al publicației de știri Bellingcat. El a jucat un rol-cheie în ancheta sa privind otrăvirea politicianului de opoziție Alexei Navalny și a acoperit pe larg ofensiva Moscovei în Ucraina.
  • Grozev nu se află în prezent în Rusia. În 2022, el a fost pus pe o listă de persoane căutate de către autoritățile ruse, acuzându-l că a ajutat serviciile secrete ucrainene.

Jack Teixeira a împărtășit informații secrete mai devreme 

  • Garda Națională aeriană americană, acuzată că a divulgat documente secrete din domeniul apărării către un mic grup de gameri, a postat informații sensibile cu câteva luni mai devreme decât se știa până acum și către un grup de oameni mult mai mare, potrivit unor postări online analizate de New York Times.

Citește și: Soldați japonezi, trimiși în Sudan pentru evacuarea cetățenilor! S-au înregistrat minim 270 de morți până la acest moment

  • În februarie 2022, la scurt timp după invazia Ucrainei, un profil de utilizator care se potrivește cu cel al lui Jack Teixeira a început să posteze informații secrete despre efortul de război al Rusiei într-un grup de oameni nedezvăluit anterior, format din aproximativ 600 de membri, pe platforma de socializare Discord.

Citește și: Parlamentul European urmează să discute despre mandatul de arestare emis pe numele președintelui Rusiei, Vladimir Putin. Ce decizii se vor lua

  • Informațiile nou descoperite includeau detalii despre victimele ruse și ucrainene, activitățile agențiilor de spionaj ai Moscovei și actualizări privind ajutorul oferit Ucrainei. Utilizatorul a pretins că postează informații de la Agenția Națională de Securitate, CIA și alte agenții de informații.
  • Pentagonul a refuzat să comenteze noul raport.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.