LIVE TEXT Ziua 450 de război în Ucraina. Volodimir Zelenski vine la summitul G7. Rusia a lansat azi-dimineață al zecelea atac de amploare din această lună

Autor: Lavinia Medrea

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, va participa la summitul G7, a declarat un înalt oficial de securitate la televiziunea de stat. O nouă serie de sancțiuni va viza exporturile rusești și persoanele fizice

UPDATE:

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

  • Apărarea antiaeriană ucraineană a distrus 19 drone și rachete din cele 28 lansate vineri dimineață, a anunțat armata ucraineană.
  • „Trei rachete de calibru lansate din Marea Neagră și 16 drone au fost doborâte. Bombardamentele continuă aproape zilnic”, a declarat purtătorul de cuvânt al forțelor aeriene ucrainene, Iuriy Ihnat, pentru televiziunea ucraineană. „Nu toate țintele au fost lovite”, a adăugat el.

UPDATE:

  • Președintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat vineri că UE va cere Chinei să intensifice presiunile asupra Rusiei pentru ca aceasta să înceteze agresiunea sa militară în Ucraina, relatează Reuters.
  • Vorbind în marja G7 de la Hiroshima, Michel a mai spus că este în interesul UE să mențină o cooperare "stabilă și constructivă" cu China.

Volodimir Zelenski va fi prezent la summitul G7

UPDATE:

  • Volodimir Zelenski se va deplasa în Japonia pentru summitul G7 de la Hiroshima, a declarat vineri un înalt oficial ucrainean din domeniul securității la televiziunea de stat.
  • „Lucruri foarte importante vor fi decise acolo și, prin urmare, prezența președintelui nostru este absolut esențială pentru a ne apăra interesele”, a declarat Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitate Națională și Apărare.

UPDATE:

  • Explozii au fost raportate în această dimineață în regiuni foarte diferite, relatează Reuters, inclusiv în Kriviy Rih, în centrul Ucrainei, și în Rivne și Lutsk, în vest.
  • Armata ucraineană afirmase pe Telegram că avioane rusești se află în aer și că există o amenințare de lovituri cu rachete hipersonice Kinzhal. O declarație militară anterioară a spus că unele ținte aeriene au fost doborâte, dar nu a oferit detalii.

Citește și: Cum avea de gând Ucraina să atace Rusia. Statele Unite ale Americii au oprit bombardarea Moscovei, de teama unui conflict nuclear

  • Armata avertizase că regiunile centrale și Kievul erau în pericol din cauza dronelor.
  • Agenția de știri rusă Tass, citând oficiali instalați în zona controlată de Moscova din regiunea Donețk, a declarat că forțele ucrainene au tras opt rachete grad în orașul Donețk, controlat de Rusia, după miezul nopții.
  • Nu au existat detalii despre pagube sau victime. Reuters nu a putut verifica detalii despre niciuna dintre activitățile militare raportate.

Rusia a lansat azi al zecelea atac de amploare din această lună

UPDATE:

  • Alerte de raid aerian au răsunat în întreaga Ucraină vineri dimineața devreme, iar unele zone au raportat ulterior explozii, iar oficialii au declarat că unități antiaeriene au intrat în acțiune în mai multe regiuni.
  • Alertele s-au extins în toate regiunile țării timp de aproximativ o oră, începând cu ora locală 2 dimineața, relatează Reuters.
  • Dar nu au existat rapoarte privind lovituri asupra infrastructurii sau țintelor civile și nici indicii privind victime, deoarece alertele au fost retrase la Kiev și în regiunile centrale și sudice.

Citește și: Scandalul cerealelor ieftine din Ucraina contiună. O nouă scrisoare semnată de către miniștrii țărilor din Europa de Est a fost trimisă către Comisia Europeană

  • Șeful administrației militare de la Kiev a declarat că forțele ruse au trimis valuri succesive de drone spre capitală, al zecelea atac din această lună și al doilea în mai puțin de 24 de ore.
  • "Această tactică a Kremlinului este o încercare de a copleși forțele noastre antiaeriene și de a pune presiune psihologică asupra civililor. Nu se va întâmpla așa ceva!" a scris Serhiy Popko pe Telegram.
  • "Toate țintele aeriene trimise spre Kiev au fost distruse de apărarea noastră antiaeriană".
  • Mai multe regiuni au raportat unități antiaeriene în funcțiune.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.