LIVE TEXT Ziua 459 de război în Ucraina. Cel mai mare atac cu drone asupra Kievului de la începutul războiului: "Alerta aeriană a durat mai mult de cinci ore!”"

Author: Diana Tilă
Actualizat: 28 feb 2024, 01:05

Cel mai mare atac cu drone asupra Kievului de la începutul războiului

Sursa: Facebook Volodimir Zelenski

Rusia a atacat masiv Ucraina. Oficialii au transmis că pare a fi cel mai mare atac cu drone de la începutul războiului.

Ucraina a transmis că au fost doborât 52 din cele 54 de drone lansate de Rusia. Forțele ucrainene au numit acest atac "record cu dronele kamikaze" de fabricație iraniană. Momentan nu se știe câte dintre drone au fost trimise deasupra Kievului, notează Reuters.

Citește și: LIVE TEXT Ziua 458 de război în Ucraina. Ucraina susține că Rusia intenţionează să simuleze un accident la centrala nucleară Zaporojie. Zelenski condamnă atacul cu rachete asupra spitalului din Dnipro

Cel mai mare atac cu drone asupra Kievului de la începutul războiului

În urma atacului cu drone rusești, un bărbat a murit la Kiev din cauza căderii de resturi ale acestor dispozitive asupra capitalei, a anunțat duminică primarul capitalei Ucrainei, Vitali Kliciko, notează AFP.

„Inamicul a lansat un alt atac nocturn asupra instalațiilor militare și a infrastructurii critice din regiunile centrale ale țării, în special în regiunea Kiev.

Aici, în zona de responsabilitate a Comandamentului aerian central, majoritatea dronelor de atac au fost distruse!”
, au precizat reprezentanții Forțelor Aeriene, într-o postare pe Telegram.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citește și: LIVE TEXT Ziua 457 de război în Ucraina. O unitate medicală din Dnipro a fost bombardată. Sunt cel puțin 15 persoane rănite și una decedată

Serhiy Popko, șeful administrației militare de la Kiev, a precizat duminică dimineață pe Telegram că, atacul cu drone care a vizat Capitala ucraineană în timpul nopții poate fi considerat cel mai mare atac asupra Kievului de la începutul războiului.

„Al paisprezecelea atac aerian asupra Capitalei de la începutul lunii mai! Astăzi, inamicul a decis să-i «felicite» pe locuitorii Kievului de Ziua Kievului cu ajutorul UAV-urilor (dronelor – n.r.)

lor mortale. Acesta a fost cel mai masiv atac cu drone asupra Capitalei de la începutul invaziei la scară largă, și anume, barajul de muniție «Shahed» (drone de fabricație iraniană – n.r.). Atacul a fost efectuat în mai multe valuri, iar alerta aeriană a durat mai mult de cinci ore!”, a precizat Popko într-un mesaj publicat pe contul de Telegram al administrației.

Rusia anunță că a doborât mai multe drone asupra rafinăriei de petrol din Krasnodar

Duminică, oficialii din din regiunea Krasnodar au transmis că, sistemele de apărare aeriană ale Rusiei au distrus mai multe drone care se apropiau de rafinăria de petrol Ilsky.

„Mai multe vehicule aeriene fără pilot (UAV) au încercat să se apropie de teritoriul rafinăriei de petrol Ilsky din regiunea Krasnodar Krai. Toate au fost neutralizate, iar infrastructura uzinei nu a fost afectată”, au anunțat oficialii, pe Telegram, fără să precizeze cine a lansat atacul.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 456 de război în Ucraina: Mercenarii Wagner se retrag din Bahmut