LIVE TEXT Ziua 475 de război în Ucraina. Numărul deceselor în dezastrul barajului de la Kakhovka a crescut. Sunt minim trei morți în urma unui atac asupra orașului ucrainean Kryvyi Rih

Autor: Lavinia Medrea

Sunt minim trei morți în urma unui atac asupra orașului ucrainean Kryvyi Rih

Sursa: Twitter @sentdefender/@treaschest - colaj Kanal D

Patruzeci și unu de persoane sunt în continuare date dispărute în urma inundațiilor provocate de prăbușirea barajului Kakhovka. Cel puțin trei persoane au fost ucise și 25 rănite după ce atacul cu rachete rusești asupra Kryvyi Rih a distrus o clădire rezidențială de cinci etaje.

UPDATE:

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

  • Luni, Ucraina a acuzat forțele rusești că au distrus un alt baraj cu scopul de a încetini contraofensiva Kievului.
  • În timp ce eforturile de salvare și ajutorare au ajuns în a șaptea zi pentru victimele distrugerii barajului Kakhovka, armata rusă a fost acuzată că a aruncat în aer un baraj mult mai mic de-a lungul râului Mokri Yaly, care a devenit până acum axa cea mai de succes pentru avansarea Ucrainei în vestul Donețkului.
  • Trupele ucrainene s-au deplasat de-a lungul ambelor maluri ale râului în ultima săptămână, eliberând sate pe parcurs.

Citește și: LIVE TEXT Ziua 471 de război în Ucraina. Presupuse stenograme dintre membrii unei grupări rusești demonstrează că Rusia a aruncat în aer barajul Nova Kakhova: „O să explodeze”

  • Valeriy Shershen, un purtător de cuvânt militar ucrainean pentru acest sector al frontului, a declarat pentru agenția de știri Ukrainska Pravda că un baraj în amonte de-a lungul Mokri Yaly a fost aruncat în aer de către forțele de ocupație, provocând inundații pe ambele maluri.
  • Shershen a declarat că scopul Rusiei a fost de a „încetini contraofensiva Ucrainei”, dar a afirmat că a eșuat. Se pare că barajul se afla în satul Klyuchove, dar distrugerea sa nu a putut fi verificată independent.

Bilanțul morților în dezastrul barajului de la Kakhovka a crescut

UPDATE:

  • Patruzeci și unu de persoane sunt în continuare date dispărute în urma inundațiilor provocate de prăbușirea barajului Kakhovka, în timp ce bilanțul victimelor se ridică acum la 10 morți, au declarat oficialii ucraineni.
  • Barajul, care se afla pe teritoriul controlat de Rusia de-a lungul liniei de front din regiunea Herson, a fost distrus pe 6 iunie, forțând mii de oameni să fugă și provocând temeri legate de o catastrofă umanitară, dar și de mediu.
  • „În prezent, știm despre 10 morți în Kherson și în regiune”, a declarat ministrul ucrainean de interne, Igor Klymenko, pe Telegram. „De asemenea, raportăm 41 de persoane ca fiind dispărute”.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 473 de război în Ucraina: Volodimir Zelenski a confirmat începerea contraofensivei ucrainene

  • Guvernatorul regiunii Kherson, zona cea mai afectată de inundații, a declarat că două cadavre au fost găsite luni în capitala regională.
  • „Astăzi, o femeie neidentificată și un bărbat în vârstă de 50 de ani au fost găsiți înecați într-unul dintre cartierele orașului”, a declarat Oleksandr Prokudin pe Telegram.
  • Cu o zi înainte, Prokudin a declarat că trei persoane au fost ucise când Rusia a bombardat o barcă de salvare care evacua oameni după inundațiile devastatoare.

Cel puțin trei morți în urma unui atac asupra orașului Kryvyi Rih

  • Cel puțin trei persoane au fost ucise și 25 rănite după ce atacul cu rachete rusești asupra Kryvyi Rih a distrus o clădire rezidențială de cinci etaje, a declarat marți Serhiy Lisak, guvernatorul regiunii ucrainene Dnipropetrovsk.
  • „Sunt încă oameni sub dărâmături”, a scris Lisak pe aplicația de mesagerie Telegram.
  • Patru persoane au fost rănite într-o altă locație din oraș, a adăugat el.
  • Președintele Zelenski a împărtășit imagini video de după lovitura de la Kryvyi Rih, spunând că „din păcate, există morți și răniți... Teroriștii nu vor fi niciodată iertați și vor fi trași la răspundere pentru fiecare rachetă pe care o lansează”.

Orașul Kryvyi Rih, atacat masiv cu rachete rusești

  • Rusia a lansat în cursul nopții un „atac masiv cu rachete” asupra orașului Kryvyi Rih, din centrul Ucrainei, provocând victime și deteriorând infrastructura civilă, au declarat marți dimineață oficialii.
  • „Sunt morți și răniți”, a declarat Serhiy Lisak, guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, unde se află Kryvyi Rih, pe aplicația de mesagerie Telegram.
  • Loviturile aeriene rusești au lovit mai multe structuri civile din oraș, inclusiv o clădire de cinci etaje, a declarat primarul din Kryvyi Rih, Oleksandr Vilkul, adăugând că „probabil, există oameni sub dărâmături”.
  • Guvernatorul a postat o fotografie a unui bloc de apartamente cu cinci etaje, cu toate ferestrele aruncate în aer și cu fum ieșind din clădire.
  • În primele ore ale zilei de marți, sirenele de raid aerian au răsunat în întreaga țară. Oficialii militari de la Kiev au declarat că sistemele de apărare aeriană au distrus toate rachetele rusești care vizau capitala ucraineană.
  • Comandamentul militar suprem al Ucrainei a declarat că 10 din cele 14 rachete de croazieră lansate de Rusia asupra țării au fost distruse, precum și una dintre cele patru drone de fabricație iraniană.
  • Primarul din Harkov a declarat că dronele rusești au lovit infrastructura civilă din această localitate, lovind un depozit și clădirea unei firme de utilități. Nu au existat informații imediate cu privire la victime.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.